Felvértezve a visszavágás vágyával

2021-04-16 08:32:12
VLA

Győrben lépnek pályára a kiemelt bajnokságban szereplő akadémiai csapataink.

Kiélezett mérkőzésekre van kilátás szombaton az U15-ös és U14-es bajnokságban, hiszen a Várda LA annak az ETO FC Győrnek a vendége lesz, amely mindkét korosztályban épphogy megelőzi a mieinket.

A nagyobbak az őszi szezonban, hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedtek a kisalföldiektől, de buzog bennük a visszavágás vágya.

„Hasonló képességű csapatnak tartom a Győrt, mint a miénket – ismerte el Szabó Balázs, U15-ös csapatunk edzője. – Az őszi szezonban hazai pályán kikaptunk tőle, úgyhogy van miért visszavágnunk. Szeretnénk stabillá tenni a pozíciónkat a középső zónában, ehhez a következő meccseken, a velünk hasonszőrű csapatok ellen minél jobban kell szerepelnünk. A csapat képes erre, még ha van is néhány hiányzónk, de ilyenkor bizonyíthatnak azok, akik a helyükre lépnek.”


A Várda LA U14-es csapata elkapta a fonalat, legutóbbi öt mérkőzését megnyerte, a szerdai, újpesti találkozóját 2–0-s hátrányból fordította meg, és nyertek 3–2-re. Az őszi szezonban a Győr ellen hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedtek.

„Két héten belül az ötödik mérkőzésünk következik, eddig nem jöttünk ki rosszul a sorozatterhelésből, viszont most már érződik a csapaton a fáradtság, főleg mentálisan – bocsátotta előre Márton István, a VLA U15 edzője. – A Győr nagyon kevés gólt kap, ezért fontos lesz, hogy miként használjuk ki az adódó lehetőségeinket. Szeretnénk szépen lezárni ezt a kéthetes menetelést.”


MLSZ ORSZÁGOS U15, 24. FORDULÓ

Szombat, 10.00: ETO FC Győr (7.)–Várda LA (9.)


MLSZ ORSZÁGOS U14, 24. FORDULÓ

Szombat, 10.00: ETO FC Győr (5.)–Várda LA (6.)


A borítófotón: A fehérmezes U15-ös csapatunkat ez a fajta harcosság kell, hogy jellemezze a győri bajnokin is


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló