Felszálló ágba kerültek (?)

2020-04-28 12:04:31
Kisvárda FC

Tíz éve ezen a napon történt: A későbbi bajnokcsapat edzője bemutatkozik a kispadon.

A 2009-2010-es bajnoki évben a megyei I. osztályban szerepelt a Várda SE – ahogy a sorozat több részében is utaltunk rá, nem túl jól. A mélypontot – ahogyan írtunk is róla – a Tiszavasváriban elszenvedett vereség jelentette, ami után a tabella utolsó előtti, 17. helyre esett vissza a Várda SE – 13 fordulóval a zárás előtt. Ezután a vereség után ajánlotta fel a lemondását Seres Zsolt edző.

A következő meccseken átmeneti megoldásként a klubvezető Mészáros Károly irányított Petranics Szergej játékos-edzővel egyetemben. Ebben az időszakban három győzelmet aratott a kisvárdai csapat: hazai pályán legyőzte az éllovas Nagyhalászt (2–0), idegenben múlta felül a Gyulaházát (3–0 – szintén írtunk róla a visszaemlékező sorozatunkban), majd ismét otthon a Rakamazt (1–0). Ennek a sorozatnak a következtében a tabella 14. helyére kapaszkodott fel a Kisvárda, a kieső helyektől négy pontnyira eltávolodva.

A fotón: Rozsnyai Béla másodszor lett a kisvárdai csapat edzője


A Rakamaz elleni mérkőzést már a helyszínen tekintette meg a csapat új edzője – Rozsnyai Béla. A nagybányai születésű szakember amellett, hogy remek labdarúgó – román válogatott játékos, aki a Real Madrid ellen KEK-mérkőzéseken is pályára lépett – volt, edzőként sem ismeretlenül érkezett Várdára, hiszen 1997-ben edzősködött már Kisvárdán, majd két alkalommal irányította a demecseri futballcsapatot is. Szóval, Rozsnyai Béla már a helyszínen látta április 25-én, amint leendő csapata Vincze Viktor 85. percben szerzett góljával legyőzi a Rakamazt.

Mivel akkoriban a mostanitól népesebb volt a megyei I. osztály mezőnye (évek óta 16 csapat alkotja a bajnokságot, ám tíz éve még 18 klub szerepelt a megye egyben), hétközi fordulót is a programba iktattak. Rozsnyai Béla és a kisvárdaiak balszerencséjére éppen ekkor, vagyis az edzőváltást követően. Azaz az új mesternek néhány napja maradt, hogy kialakítsa a maga csapatát, még szerencse, hogy 2010. április 28-án, vagyis ma tíz éve a zsinórban tíz nyeretlenül megvívott, azon belül négy elveszített meccsel rendelkező, sereghajtó, Dombrád volt az ellenfél.

A hazaiak soraiban olyan, Kisvárdán is jól ismert labdarúgók léptek pályára, mint Timku Tamás vagy Cipf Zoltán, de ők sem állhattak a VSE útjába: a vendégek már 3–0-ra vezettek, végül 3–1-re nyertek. Igaz, a dombrádiak 1–0-s kisvárdai vezetésnél büntetőt hibáztak, illetve Petranics Szergej védte a lövést. Ez volt Rozsnyai Béla első, a csapat zsinórban aratott negyedik győzelme, amivel a tabella 12. helyére lépett előre, hat ponttal eltávolodva a kieső helyektől. Nem véletlenül nyilatkozta a debütáló edző, hogy érzése szerint a csapat felszálló ágba került. Aztán… A jó sorozatot újabb megtorpanás követte, öt nyeretlenül megvívott, három döntetlenből és két vereségből álló sorozattal, de a bajnokság hajrája újra jól sikerült.

Rozsnyai Béla pedig lerakhatta a következő idényben bajnoki címet szerzett csapat alapjait.


2010. ÁPRILIS 28.

SZI-ZO SPORT-DR. ZILAHI MEGYEI I. OSZTÁLY, 25. FORDULÓ

DOMBRÁD SE–VÁRDA SE 1–3 (0–1)

Dombrád, 150 néző, v.: Kiss L.

Dombrád: Timku – Kamarás (Harsányi M., a szünetben, Sebők I., 75.), Majoros I., Márton P. (Tamás B., 67.), Somogyi Cs., Csillik, Háda Sz. (Háda J., 61.), Molnár M., Tilki M., Cipf Z., Oncsó. Játékos-edző: Majoros Imre

Várda SE: Petranics – Krizán, Szőlősi L., Mándi A., Németi, Koi, Dallos (Kovács L., 83.), Szabó Á. (Bodnár Z., 89.) Rab, Oprea (Vincze V., 61.), Lovas I. Edző: Rozsnyai Béla

Gól: Rab (0–1) a 21., Vincze V. (0–2) a 70., Mándi A. (0–3) a 88., Tamás B. (1–3) a 89. percben

A Kelet-Magyarország beszámolója a mérkőzésről


A borítófotón: Rozsnyai Béla a guggoló sorban jobbról a második a Real Madrid elleni hazai KEK-meccs előtt 1982-ben, a Nagybánya játékosaként


Holnapi emlékünk: Gól a rossz kapuba – illetve a jóba...


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló