Feloldva a korlátozások nagy része

2020-06-18 11:17:10
Kisvárda FC

Akár telt ház is lehet az utolsó hazai bajnoki mérkőzésünkön, jövő héten szerdán a Puskás Akadémia ellen.

Az országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott – áll az MLSZ által kiadott csütörtöki közleményben.

Nem maradnak érvényben a május 28-tól bevezetett, a stadionok lelátóit és a mérkőzések megrendezését érintő szabályozások, ami azt jelenti, hogy a szervező kluboknak mostantól lehetőségük nyílik a lelátók korlátozások nélküli megnyitására. Az MLSZ ugyanakkor felhívja a figyelmet a higiéniás és egészségügyi előírások, ajánlások alkalmazásának fontosságára, valamint a sportpályákon a megfelelő viselkedés betartására, a járvány terjedésének megakadályozása a továbbiakban is közös felelősségünk.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a megfelelő óvintézkedések mellett, május 23-tól indította újra a Magyar Kupa és az OTP Bank Liga Simple Női Liga küzdelmeit. Az MLSZ az újraindítás előtt részletes egészségügyi és vizsgálati protokollt vezetett be, melynek része volt többek között a rendszeres, kötelező tesztelés, illetve a stadionokban egy elkülönített sportzóna felállítása. Ezeket a szabályokat csütörtöki döntésével eltörölte az elnökség. A sportolók, stábtagok egészségének védelme ugyanakkor továbbra is kiemelten fontos feladat marad. A játékosok, stábtagok tesztelési folyamata, illetve az ezekkel kapcsolatos döntések meghozatala a klubok saját hatáskörébe kerül.

Mindez azt jelenti, hogy a nézőtéri korlátozásokat is feloldották, péntektől akár teljes kapacitással is működhetnek a stadionok. Minket ez az utolsó, Puskás Akadémia elleni meccsünk kapcsán érint, amelyen tehát akár telt ház is lehet. Vége azoknak a korlátozásoknak, hogy minden negyedik székre lehet csak ülni, így a jegyértékesítés is visszatér az eredeti medrébe. A bérletek is eredeti funkciójukba lesznek érvényesek. A jegyértékesítésről külön híradásban tájékoztatni szurkolóinkat. A mérkőzés időpontja: június 24., szerda, 19 óra.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-09-26 14:15
OTP Bank Liga, 7. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Debreceni EAC
0-2
0-0
Kisvárda Master Good
Debrecen, DEAC Sporttelep
2021-09-18 15:00
Mol Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért