Félidőnyi előnyt adtunk a Kecskemétnek

2023-08-07 22:20:55
Kisvárda FC

Kétgólos hátrányban sikerült szépíteni, de az egyenlítő találtra nem sok esély kínálkozott. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Mintha megállt volna az idő Kecskeméten ­– a hírös város legénysége éppúgy csapatunkat fogadta a számára első bajnokin, mint ahogy május végén, az előző idény utolsó játéknapján. Akkor a KTE az ezüstérmet ünnepelte, azóta kiesett az Európa-konferencialigából, a csütörtökön Rigában hosszabbításban elveszített visszavágó lelki terhével lépett pályára.

Ezzel együtt kecskeméti fölénnyel indult a mérkőzés, Danijel Petkovicsnak először Pálinkás Gergő lövését követően kellett nagyot védenie. Aztán montenegrói válogatott kapusunk egy akción belül mutatott be két földöntúli bravúrt, de nem sikerült felszabadítani, Szuhodovszki Soma pedig kilőtte a jobb felső sarkot. Ekkor már csak a VAR-ban bízhattunk, merthogy vizsgálták a gólt (Vágó Levente Alaksandar Jovicicnak kiosztott könyököse és Májer Milán Milos Szpasziccsal szembeni becsúszása is adott erre okot), ám a néhány perces várakozás után középkezdés jöhetett, nem pedig szabadrúgás kifelé.

Szabó Istvánnak, a kecskemétiek edzőjének filozófiája, hogy egy csapat akkor sebezhető, ha gólt szerez vagy kap – ebből kiindulva, várható volt, hogy a KTE fokozza a nyomást. Jött is a gólra gól, villámgyorsan kerültünk 2–0-s hátrányba, ám a szünetre ezt sikerült megfelezni, mert Milos Szpaszics nagyon eltalálta a hazai kapustól neki címzett labdát.

A szünetben beállt Rafal Makowski, vele együtt némi lendület is érkezett a csapatba, az ő meglódulásai hordozták magukban a veszélyt. Ezzel együtt nehezen tudtunk kibontakozni, így nem lehetett azt állítani, hogy a levegőben lógott az egyenlítésünk. Szögleteket harcoltunk ki, amelyek nem okoztak veszélyt, ellenben a KTE éppen egy sarokrúgást követően biztosította be megérdemelt győzelmét.


OTP BANK LIGA: 2. FORDULÓ

KECSKEMÉTI TE–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–1 (2–­1)

Kecskemét, Széktói Stadion, 2523 néző, v.: Káprály (Horváth Z., Belicza)

KECSKEMÉT: Varga B. – Szűcs K., Belényesi Cs., Szalai G. – Májer M. (Iyinbor, 90.), Vágó L., Szuhodovszki, Kiss B. (Tóth B., a szünetben), Leoni – Nagy K. (Meszhi, 71.), Pálinkás G. (Horváth K., 64.). Vezetőedző: Szabó István

KISVÁRDA: Petkovics – D. Kovacic (Szőr, 80.), Jovicic, Széles – Cipetic, Lucas (Alic, 81.), Ötvös (Körmendi, 66.), Vida K. – Czékus (Makowski, a szünetben), Mesanovic (Ilievszki, 66.), Szpaszics. Vezetőedző: Milos Kruscsics

Gólszerző: Szuhodovszki (1–0) a 36., Pálinkás G. (2–0) a 39., Szpaszics (2–1) a 45., Szalai G. (3–1) a 93. percben


A gólok története

36. perc: Előbb Leoni, majd Nagy Krisztián lövését védte Petkovics, aztán a tizenhatos jobboldali vonalánál Májer szerezte meg a labdát Szpasziccsal szemben, Szuhodovszkihoz passzolt, aki jobbról, 20 méterről ballal a jobb felső sarokba lőtte, 1–0.

39. perc: Májer adott jobbról középre, Pálinkás pedig kissé kiszorított helyzetből, négy méterről úgy fejelte a léc alá a labdát, hogy Petkovics csak beljebb tudta azt segíteni, 2–0.

45. perc: Varga Bence rúgta ki a labdát, de röviden, Szpaszics lecsapott rá, tolt rajta egyet, majd 23 méterről kapura lőtte, Varga Bence beleért a hatalmas erejű jobblábas lövésbe, ami után a labda a kezéről és a lécről vágódott a kapu jobb oldalába, 2–­­1.

93. perc: Horváth Krisztofer jobboldali szöglete után Vágó Levente fejese után Iyinbor lábára pattant a labda, onnan Szalai Gábor elé, aki nyolc méterről ballal a kapu közepébe lőtt, 3–1.


A borítófotón: Milos Szpaszics szerezte a szépítő gólunkat


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló