„Falfehér arccal nem mehetünk neki”

2019-05-15 17:45:21
Kisvárda FC

Ki fog még kiesni? – ez a legfontosabb, még válaszra váró kérdés az NB I-ben.

A bajnok már rég megvan, az egyik kieső kilétére is fény derült a hétvégén. A Ferencváros már el is felejtette az aranyérem megünneplését, Szombathelyen azonban frissek a sebek, hiszen kiesett a Haladás.

Abban az értelemben is tisztult a kép, hogy a másik kieső pozícióra „esélyes” csapatok száma a múlt hét óta ötről háromra csökkent. Sajnos, csapatunk továbbra is érintett a kérdésben, de a Diósgyőrhöz hasonlóan a saját kezében van a sorsa, és egy pont az előnye a hármak közül legrosszabb helyzetben lévő MTK-val szemben.

„Nem állítom, hogy teljes nyugalomban várjuk az utolsó fordulót, de ha az idény kezdete előtt elénk tesznek egy papírt, amelyen az áll, hogy az utolsó fordulóban hazai pályán játszunk, és győzelem esetén az élvonalban maradunk, valószínűleg aláírtuk volna. Csak dicsérni tudom a futballistáinkat, egyikük figyelmét sem kell külön felhívni arra, mennyire fontos bajnoki előtt állunk. A terhet nem kell levenni a vállukról, ugyanakkor csökkenteni muszáj. Az edzésekbe vidámságot kell csempészni, az edző sugározzon nyugalmat, falfehér arccal nem mehetünk neki a feladatnak. A tavaszi csapatunk jobb annál, hogy a kiesés ellen játsszunk, de az élvonal abszolút újoncaként azt is sikerként kell elkönyvelni, ha sikerül megkapaszkodnunk a legmagasabb osztályban” – szemezgettünk vezetőedzőnk, Dajka László Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatából.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló