Ezt kiengedtük a kezünkből

2023-01-28 17:31:16
Kisvárda FC

Előbb a Paks, majd mi vezettünk, még a hosszabbítás kezdetén is... BESZÁMOLÓ

Csattanósra sikeredett az évkezdés!

Itt még nem a Paks elleni meccs végkifejletére gondolunk, hanem arra, hogy már az első támadásunkból megszerezhettük volna a vezetést. Sőt, meg is szereztük, mert Matheus Leoni sistergős, lécről levágódó lövése után nem szabadult fel a paksi kapu, de Jasmin Mesanovic hiába ért el gólt, les miatt az érvénytelen maradt. Pedig hasonló lehetett volna a kezdés, mint tavaly februárban, amikor Mesanovic a harmadik percben szerzett vezetést a Paks ellen.

Így viszont ugyanaz lett a vége, mint a júliusi idénynyitón a DVSC ellen, amikor a hosszabbítás kezdetén éppúgy 2–1-re vezettünk, mint most, mégis 2–2-nél ért véget a meccs...

Addig azonban el kellett jutni. Nagy fölényünk ellenére a Paks jutott előnyhöz tizenegyesből, ami után az eredmény után kellet6t futnunk. Közvetlenül a szünet előtt összejöhetett volna az egyenlítés, de Rafal Makowski is a lécet döngette meg. A második félidőben, ugyancsak büntetőből éppen akkor egyenlítettünk ki, hogy még ne kelljen kapkodunk, és maradt a nyomás is. Mario Ilievszki és Matheus Leoni fejeseiben több volt, ugyanakkor Ötvös Bence bekotorta az eléje pattanó labdát.

Ám még nem volt vége, amikor a tartalékjátékvezető felemelte a négyperces hosszabbítást jelző táblát, „valahogy” a kapunkba vánszorgott a labda.

Fordulatos, a Paks ellen „megszokott” sokgólos meccsen kiengedtük a kezünkből a győzelmet – a jövő héten a Honvéd otthonában javíthatunk.


OTP BANK LIGA: 17. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC 2–2 (0–1)

Várkerti Stadion, 1745 néző, v.: Bognár T. (Kóbor, Huszár)

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, D. Kovacic, Jovicic, Leoni – Melnik, Ötvös – Navrátil (Ilievszki, 71.), Makowski (Szpaszics, 84.), Camaj – Mesanovic (Czérna, 87.). Vezetőedző: Török László

PAKS: Nagy G. – Osváth, Kinyik, Kádár T., Szabó J. – Papp K., Windecker (Balogh B., 86.) – Sajbán Máté (Skribek, 86.), Haraszti (Kovács N., 61.), Szabó B. (Hahn, 61.) – Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerző: Varga B. (11-esből, 0–1) a 25., Mesanovic (11-esből, 1–1) a 63., Ötvös (2–1) a 80., Skribek (2–2) a 91. percben


A gólok története

25. perc: Jobboldali bedobás után Varga Barnabás nyúlt jobb lábbal a labda felé, amikor Mesanovic a tizenhatoson belül hátulról megrúgta. A tizenegyesből Varga Barnabás jobb lábbal úgy lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, hogy a labda a kapufáról csorgott a gólvonalon túlra, 0–1.

63. perc: Camaj gurított szabadrúgásból balra Leoni elé, az ő tizenhatoson belüli beadásába a becsúszó Osváth kézzel ütött bele. Ez is tizenegyes, amiből Mesanovic jobbal a jobb alsó sarokba gurította a labdát, Nagy Gergely nem fogott irányt, 1–1.

80. perc: Camaj baloldali szöglete után a kipattanót Windecker tolta meg fejjel, de Hej a tizenhatoson vonalánál fejjel ugyancsak belekapott. A labda Ötvös elé került, aki becsúszva, jobbal öt méterről a kapus lába között a kapu közepébe lőtt, 2–1.

91. perc: Skribek ívelt balról középre, a labda megpattant, majd Kovacic és Hindrich között lepattanva, Hindrich lábai között úgy jutott át a gólvonalon, hogy már senki nem ért hozzá, 2–2.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló