Ez nagyot szólt századikra!

2021-07-31 22:36:39
Kisvárda FC

A háromszoros bajnoki címvédő ellen aratott első bajnoki sikerünkkel kezdtük a bajnokságot – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ.

A klubtörténet századik NB I-es meccsén a legutóbbi három bajnoki kiírás győztese, a Ferencváros otthonába volt hivatalos a Kisvárda Master Good. Vagyis a sorsolás lehetőséget adott arra, hogy kultikus helyen alkosson maradandót csapatunk a centenáriumi mérkőzésen. Ami persze cseppet sem tűnt egyszerű feladatnak, tekintve, hogy a Fraditól az NB I-ben elszenvedett hét vereség után csak a legutóbbi kettőn szereztünk pontot.

Mindkét fél remekül zárta az előző bajnokságot, ezzel együtt új vezetőedzők debütáltak a kispadon – nekik „csupán” annyi volt a feladatuk, hogy a csapatuk ott folytassa, ahol május elején abbahagyta. A Bajnokok Ligája selejtezőben a nyáron már négy győzelemnél és két továbbjutásnál tartó, szerdán a BL-ben cseh Slavia Praha ellen meccselő Ferencváros várt nagy rohamai elmaradtak, így idővel azon kaptuk magunkat, hogy játékosaink feljebb tolták állásaikat. Claudiu Bumbának ás Jaroslav Navrátilnak volt is egy-egy elvetélt távoli próbálkozása – akkor azt gondoltuk, legalább biztos nem zárjuk lövési kísérlet nélkül a meccset. Aztán a cseh szélső a kaput is eltalálta, az oldalszabadrúgás utáni kipattanóból mellre vett, majd ballal, 14 méterről rápörkölt labda után Bogdán Ádám védett nagyot – ez volt az első félidő legnagyobb helyzete. Még szünet előtt ezen a meccsen is felavatták a VAR-t, ami arra kereste a választ, hogy vajon Róbert Mak nem piros lapot érően könyökölt-e vissza Hej Viktornak. Nos, az eset kivizsgálása után Káprály Mihály játékvezető a sárga lapot mutatta fel a Fradi szlovák válogatott támadójának.

Nemcsak az első félidő utolsó, hanem a második félidő első perce is hozott eseményt – de még milyet! Matheus Leoni akkora gólt lőtt a válogatott kerettag Bogdánnak, hogy csak füstölt – brazil balhátvédünknek lesz majd mit mesélnie, amikor majd jósokára a térdére ülteti a kisunokáját. Vártuk, hogy ezek után begyújtja a rakétákat az első félidőben 71–29-es meddő labdabirtoklási fölényben lévő Fradi, de elmaradtak az átütő rohamai. Fogalmazzunk másként: a mi védelmünk zárt példásan, azok után is, hogy Herdi Prenga sérülés miatt elhagyta a pályát. Érett a fáradó Navrátil cseréje is, de Joao Janeiro kért még tőle öt percet, ezalatt pedig megszerezte a második gólunkat. Itt jegyezzük meg, hogy mindkét gól előkészítéséből Ötvös Bence vette ki a részét.

Kétgólos hátrányban sem rúgta ránk az ajtót a Ferencváros, amely a legnagyobb helyzetét még 0–1-nél hagyta ki az ötösön lyukat rúgó Kristoffer Zachariassen révén. Aztán egy kósza beadás utáni esetet visszanézve büntetőhöz jutott a Fradi, és szépített is.

Sanyarú utolsó tíz percnek néztünk elébe, de mintaszerűen sikerült kivédekezni ezt az időszakot is, mi több Driton Camaj végül lécen csattanó lövése idő előtt lezárhatta volna a meccset.

Így sem panaszkodhatunk azonban: először győztük le a Fradit az NB I-ben, ráadásul a századik élvonalbeli bajnokinkat játszva. A küzdelem fantasztikus volt, Joao Janeiro vezetőedző a meccs utáni nyilatkozatát követően nem is felejtette el megköszönni játékosai példás küzdenitudását. Ez valóban elengedhetetlen volt ehhez a felejthetetlen győzelemhez!


OTP BANK LIGA: 1. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (0–0)

Groupama Aréna, 6139 néző, v.: Káprály (Márkus T., Horváth R.)

FERENCVÁROS: Bogdán – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Csontos – Vécsei, Laïdouni (Loncar, 62.) – Zubkov (R. Mmaee, 73.), Nguen (Zachariassen, a szünetben), Mak (Uzuni, a szünetben) – Boli. Vezetőedző: Peter Stöger

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Prenga (Csirkovics, 51.), Kravcsenko, Leoni – Melnik, Szimovics – Navrátil (Aszani, 70.), Ötvös (Camaj, 70.), Bumba – Mesanovic (Nagy M. K., 81.). Vezetőedző: Joao Janeiro

Gólszerző: Leoni (0–1) a 46., Navrátil (0–2) a 64., R. Mmaee (11-esből, 1–2) a 80. percben


A gólok története

46. perc: A ferencvárosi tizenhatos előterében középről Navrátil emelte balra a labdát, amit Ötvös leheletfinom mozdulattal balra pörgetett Leoni elé, a kisvárdai balhátvéd pedig a tizenhatos oldalvonalától, az alapvonaltól 14 méterről bal külsővel, egyből kilőtte a bal felső sarkot, 0–1.

64. perc: Melnik szerezte vissza a labdát a hazai térfél közepén, Ötvös elé játszott, aki Navrátilt ugratta ki, a cseh szélső elhúzta a labdát Samy Mmaee mellett, majd jobbról, nyolc méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 0–2.

80. perc: Jobboldali beadás után – miközben a labda Dombó birtokába került – Kravcsenko rálépett Ryan Mmaee lábára – ez derült ki a VAR-rendszerben visszanézett lassításból, ami alapján a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett végezte el, és jobbal higgadtan a jobb alsó sarokba gurított, miközben Dombó a másik irányba mozdult, 1–2.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló