Ez is 2–1, de most vereség

2021-08-21 18:50:05
Kisvárda FC

A mozgalmas fehérvári meccset kettős emberelőnyben fejeztük be, de nem jött össze az egyenlítés – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A meccs előtt arra is kerestük a választ, hogy vajon önbizalom terén hogyan is áll csapatunk. Persze, hogyan is állhatna három győzelem után? Jól. Ez érződött a Fehérvár elleni szombati találkozó első negyedében is, amikor a kisvárdaiak uralták a játékot, övék volt az első néhány veszélyeztetés is: Jasmin Mesanovic nem túl erős lövését védte Kovácsik Ádám, Hej Viktor annál jóval sistergősebb próbálkozása kevéssel kerülte el a kapu bal oldalát.

Joao Janeiro egyetlen helyen változtatott a múlt heti kezdőcsapaton, Janisz Karabeljov került a megsérült Szlobodan Szimovics helyére. Így aztán Claudiu Bumba klasszikus tízesként játszhatott, a két szélső, Jaroslav Navrátil és Jasir Asani sűrűn váltogatta a helyét. A Vidi két veszélyes akciója lesen halt el – az asszisztens a VAR-os módinak megfelelően később jelezte a szabálytalanságot, emiatt Anton Kravcsenko a hetedik percben úgy szedett össze egy sárga lapot reklamálásért, hogy az ítélet a csapatának kedvezett. Belső védő esetében nem sok jót ígér a folytatásra a korai, ráadásul felesleges figyelmeztetés. Aztán Ivan Petrjak a hálóba is lőtt, jól érzékelhető lesről, amit újfent az új szabályokhoz illeszkedő késéssel jelzett a partjelző.

Sokasodtak és egyre veszélyesebbek lettek a fehérvári szöglet- és szabadrúgások, ám nem ezek miatt nem tudtuk kihúzni szünetig kapott gól nélkül: a hazaiak szép kényszerítőzést követően Budu Zivzivadze góljával tehettek előnnyel a szünetre. Mi pedig abban bízhattunk, hogy hátha úgy alakul minden, mint az MTK ellen, amikor hasonló helyzetből sikerült fordítani.

A gyors egyenlítés ugyan nem jött össze (sőt, az 50. kisvárdai meccsén védő Dombó Dávidnak kellett lábbal védenie Zivzivadze lövése után), de reményt adott, hogy Stopirát kiállították, miután a VAR felvételét elemezték az illetékesek. Rögtön ezután adódott is egy nagy egyenlítési lehetőség, de Jaroslav Navrátil perdítését kipiszkálta a léc alól Kovácsik Ádám.

Mentünk előre, ott alakítottuk ki a létszámfölényt, ahol ilyenkor kell, a széleken. Elsősorban Matheus Leoni volt aktív, és a beadásai után nem alakult ki veszélyes helyzet, Mesanovic távoli lövését pedig Kovácsik csak másodjára tudta megfogni. Joao Janeiro hármat cserél, jött a múlt heti nyerőember, Czérna Erik, valamint a február 13-a óta először bajnokit játszó Lucas. Türelmetlenek voltunk, kinyíltunk, a Vidi a saját térfeléről vezetett akcióval eldöntötte a meccset.

Vagy mégsem? Épp átléptünk a hosszabbításba, amikor Mesanovic szépített, majd még Fiola Attilát – miként a két csapat legutóbbi, április bajnokiján – is kiállították, de az utolsó előreívelés kavarodása után Lucas 16 méteres lövését védte Kovácsik. Az lett volna csak a csattanó, ha csapatkapitányunk egyenlítő góllal tér vissza, de most más volt megírva.

Úgyhogy a negyedik meccsünk is 2–1-es eredményt hozott a mostani bajnokságban, de ezúttal vereséget. Ezzel együtt nem áll rosszul a csapat szénája, főként, hogy játékban felvette a versenyt a tavalyi bronzérmessel.


OTP BANK LIGA: 4. FORDULÓ

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–1 (1–0)

Székesfehérvár, 2429 néző, v.: Berke (Márkus T., Szalai D.)

FEHÉRVÁR: Kovácsik – Fiola, Rus, Stopira, Heister – Makarenko, Szendrei N. – Dárdai P., Nikolics (Muszliu, 55.), Petrjak – Zivzivadze (Szabó L., 89.). Vezetőedző: Szabics Imre

KISVÁRDA: Dombó – Hej (Prenga, 72.) , Kravcsenko, Csirkovics, Leoni – Melnik (Zlicsics, 79.), Karabeljov (Lucas, 67.) – Navrátil (Nagy M. K., 66.), Bumba, Asani (Czérna, 66.) – Mesanovic. Vezetőedző: Joao Janeiro

Gólszerző: Zivzivadze (1–0) a 44., Dárdai P. (2–0) a 75., Mesanovic (2–1) a 91. percben

Kiállítva: Stopira az 53., Fiola a 95. percben


A fontosabb események

44. perc: Zivzivadze kényszerítőzött a tizenhatos előterében Dárdaival, a visszakapott labdát pedig 16 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 1–0.

53. perc: Stopira csúszott be Navrátilnak, miközben magasra emelt lábbal combon rúgta. A játékvezető nem fújta le a szabálytalanságot, de rászóltak a fülére, így visszanézte az esetet, majd felmutatta a piros lapot a fehérvári védőnek.

75. perc: Zivzivadze indította a jobb oldalon a saját térfeléről induló Petrjakot, aki a felezővonalról rávezette a labdát Dombóra, majd önzetlenül balra gurított, és az akciót követő Dárdai éles szögből, három méterről a visszafutó és becsúszó Melnik mellett ballal a kapu közepébe lőtte a labdát, 2–0.

91. perc: Zlicsics ívelt balról középre, ahol Mesanovic 12 méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, 2–1.

95. perc: Fiola lekönyökölte Czérnát a félpályánál, amiért Berke Balázs játékvezető felmutatta neki a sárga lapot, immár a másodikat, ami kiállítást vont maga után.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő