„Ez a csapat volt a legerősebb”

2020-08-02 06:47:23
Kisvárda FC

Supka Attila vezetőedző értékelte a szombati edzőmeccsen látottakat.

Olyan ellenfelet győzött le 1–0-ra szombaton csapatunk, amely érintett lesz az Európa-liga selejtezőjében. A szlovák MFK Ruzomberok elleni meccs is illeszkedik abba a sorba, amikor a Kisvárda Master Good nem kapott gólt. Az eddigi öt lejátszott felkészülési mérkőzésből négy volt ilyen.

„A stabilitás fontos, a védekezést mindig is gyakorolni fogjuk – mondta a mérkőzést követően vezetőedzőnk, Supka Attila. – Emellett támadásban is jeleskedtünk, a mérkőzés elején három nagy helyzetünk volt, amelyeket elhibáztunk. A bajnokikon fontos lesz, hogy ilyenkor jobban koncentráljunk, hiszen egy-egy meccset akár már az elején is el lehet dönteni. Az is tény, a szombati meccsre sem készültünk rá külön, délelőtt még edzésünk volt.”

A DVSC után a Ruzemberok is egy héttel a bajnoki rajtja előtt, amolyan főpróbaként játszott csapatunkkal, amelynek még elsősorban a terhelés miatt volt fontos a mérkőzés a frissebb riválisával szemben.

„A nyári edzőmeccs ellenfeleink közül ez a csapat volt a legerősebb, ez tisztán látszott – véli Supka Attila. – Ráadásul a keretük is bővebb volt, mint a miénk, az utolsó fél órára teljesen új sort vetettek be, míg mi a hiányzóink miatt keveset tudtunk cserélni. Ekkor kiütközött a frissességbeli különbség, de a labdabirtoklásunkkal ekkor sem volt baj, ugyanakkor a fáradtságunkból adódott, hogy néha elszórtuk a labdát. A hosszabb időre kidőlő Gosztonyi András mellett még Anton Kravcsenko és Claudiu Bumba sem tudott játszani, Roman Karaszjuk és Fernando Viana kisebb sérülés miatt kapott pihenőt, a két új játékos bevetése pedig egy-egy edzés után még kockázatos lett volna. Velük kiegészülve nemcsak többen leszünk, hanem a minőség is tovább javulhat.”

A második félidőben játszott viszont Mihai Minca, a kapus ugyanis mégis marad csapatunk kötelékében, az edzésmunkába már korábban bekapcsolódott, és az új szerződését is aláírta.

A fotón: Mihai Minca (balra) végül marad Kisvárdán, Horváth Zoltán (középen) is szóhoz jutott a második félidőben


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló