Európa-bajnoki-résztvevőkkel játszanak

2024-06-04 14:17:00
Kisvárda FC

Az előző bajnokságot kisvárdai színekben befejező játékosok közül hárman léphetnek fel szerdán a nemzeti színekben.

Egyre másra játsszák előkészületi mérkőzéseiket a jövő hétvégén kezdődő németországi Európa-bajnokság résztvevői. A montenegrói válogatott ugyan nem érintett az Eb-n, de ezen a héten két olyan csapattal is találkozik, amelyik ott lesz az Euro24-en. A magyarok selejtezőcsoportjából a továbbjutásról lemaradó balkáni csapat keretébe két olyan játékos kapott meghívást, akik csapatunk színeiben fejezték be a bajnokságot. Közülük a 25-szörös válogatott kapusról Danijel Petkovicsról már tudni lehet, hogy távozik Kisvárdáról, honfitársa, a 14-szeres válogatottsága (valamennyi alkalommal Kisvárdáról válogatták be) során egy góllal rendelkező Driton Camajnak még érvényes szerződése van.

A montenegrói válogatott ezen a héten két felkészülési mérkőzést játszik, mindkettőt Eb-résztvevő válogatott ellen. Szerda este Brüsszelben Belgium vendégei lesznek Camajék, vasárnap pedig hazai pályán, Podgoricában fogadják Grúziát.

A szerződése szerint továbbra is kisvárdai futballistának tekinthető Mario Ilievszki is tagja, sőt csapatkapitánya Észak-Macedónia U21-es válogatottjának, amely szerdán délután barátságos mérkőzésen Bosznia-Hercegovina vendége lesz Konjicban. Támadónk 28-szor szerepelt eddig hazája U21-es válogatottjában, és öt gólt szerzett, az ötödiket szombaton, amikor a lengyelek vendégeként Radomban nyertek az északmacedónok 2–1-re, Ilievszki pedig csapata vezető találatát szerezte a 44. percben. Mario Ilievszki 63 percet töltött a pályán, akkor, 2–0-ás vezetésnél lecserélték.

A fotón: Mario Ilievszki csapata első gólját szerezte a lengyel U21-esek otthonában, az északmacedónok által megnyert meccsen


A borítófotón: Driton Camaj a montenegrói válogatott edzőtáborában


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló