Európa-bajnok lett az egykori csapattárs

2021-07-14 15:03:44
Kisvárda FC

Szélsőnk Olaszországban egykor együtt szerepelt az Eb-döntő egyenlítő góljának szerzőjével.

Az Európa-bajnoki döntő kapcsán beszámoltunk arról, hogy rokoni, illetve állampolgársági vonalon keresztül két játékosunk, Lucas és Matheus Leoni igencsak kötődik az olaszokhoz, így nem kérdéses, nekik szurkoltak az angolok elleni vasárnapi fináléban. Örömük teljes lehetett azzal, hogy az itáliaiak a rendes játékidő és a hosszabbítás 1–1-es eredménye után tizenegyesekkel megszerezték a trófeát.

Van még egy játékosunk, aki szintén kötődik az olaszokhoz, de kicsit másként: Gosztonyi Andrásnak ugyanis tíz évvel ezelőtt, az akkor élvonalbeli AS Bariban a csapattársa volt Leonardo Bonucci, a Juventus belső védője, aki történetesen az egyenlítő gólt szerezte a vasárnapi fináléban.

„Az Inter kölcsönjátékosaként szerepelt nálunk fiatalon, rendes srác volt, gyakran fuvarozott az autójával az edzésekre – mondta Gosztonyi András, akit a téma kapcsán a Nemzeti Sport is megszólaltatott. – Az edzőnk pedig az a Gian Piero Ventura volt, aki később szövetségi kapitányként is dolgozott, igaz, az olaszok aligha emlékeznek rá jó szívvel, hiszen éppen az ő irányításával nem jutottak ki a 2018-as világbajnokságra. Visszatérve Bonuccira, már akkor szóba került a neve a Manchester Citynél, ezért ő az angolt tanulta, én meg az olasszal barátkoztam, és bár nem beszéltünk közös nyelvet, úgy rémlik, a pályán és az életben is megértettük egymást.”


A fotókon: Gosztonyi Andrásnak (borítófotónkon) az olasz Bariban csapattársa volt az immár Európa-bajnok és a döntőben a meccs emberének is megválasztott Leonardo Bonucci


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló