Eszéki siker a kárpát-medencei tornán

2019-10-29 17:16:20
VLA

A házigazda Várda LA két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárt.

A Kárpát-medencei Akadémiák Rendszerének (KMAR) U13-as bajnokságát Kisvárdán rendezték kedden. Az anyaországból a rendező Várda LA volt az egyedüli résztvevő, úgyis, mint a kárpátaljai Munkács FA szakmai munkájának koordinátora.

A csapatok egyszer harmincperces mérkőzéseket játszottak. Akik az első fordulóban győztek, azok sem érezhették magukat biztonságban, hiszen a vigaszágról akár kiszoríthatták volna őket a legjobb négy közül, de két győzelem már biztos elődöntős tagságot ért.

A Kisvárdának nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen a mezőny legjobb csapatának tartott Eszékkel kezdett. A meccs gólnélküli véget ért úgy, hogy a hajrában a várdaiak hibáztak ziccert. A döntés a tizenegyesekre maradt, és azokat az Eszék rúgta jobban.

A hazaiak a következő meccsen életben tartották elődöntős reményeiket, aztán a Csíkszeredától balszerencsés vereséget szenvedtek, így már csak az ötödik helyet tudták megmenteni maguknak. Eközben az Eszék szépen menetelt, és végül kapott gól nélkül, egyértelmű győzelmeket aratva szerezte meg a végső elsőséget. A különdíjak közül egyet sikerült itthon tartani, hiszen a kisvárdai Tercze Gergő lett a torna gólkirálya.

A tornát megtekintette Varga Károly, a Puskás Akadémia által felügyelt KMAR szakmai igazgatója is, aki mind a szervezést, mind pedig a viadal színvonalát elismerő szavakkal illette.


KÁRPÁT-MEDENCEI AKADÉMIÁK RENDSZERE, U13-AS BAJNOKSÁG, KISVÁRDA

Eredmények

1. forduló: Topolya–Lendva 1–0, Munkács–DAC 1–0, Csíkszereda–Komárno 3–0, Eszék–Várda LA 0–0 – 11-esekkel 3–2.

2. forduló. Győztesek ága: Topolya–Munkács 3–0, Eszék–Csíkszereda 6–0. Vigaszág: Várda LA–Komárno 4–0, DAC–Lendva 5–0.

Harmadik kör. Vigaszág, a négy közé jutásért: DAC–Munkács 1–1 – 11-esekkel: 3–2, Csíkszereda–Várda LA 2–1. A 7. helyért: Lendva–Komárno 2–0.

Helyosztók. Elődöntő: Eszék–Csíkszereda 2–0, Topolya–DAC 2–0. Az 5. helyért: Várda LA–Munkács 3–1

Éremmeccsek. A 3. helyért: Csíkszereda–DAC 2–0. Döntő: Eszék–Topolya 4–0

Végeredmény: 1. NK Osijek (Eszék, horvát), 2. Topolya (vajdasági), 3. FK Csíkszereda (erdélyi), 4. Dunaszerdahelyi AC (felvidéki), 5. Várda LA, 6. Munkács FA (kárpátaljai), 7. Nafta Lendva (szlovéniai), 8. Komárno (felvidéki)

Különdíjasok. A legjobb kapus: Petar Katalinic (Osijek). A legjobb mezőnyjátékos: Mihajlo Jeremic (Topolya). Gólkirály: Tercza Gergő (Várda LA)


A fotón: Varga Károly a torna legjobb mezőnyjátékosának járó különdíjat adja át

További képek a Médiatárban


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló