Epizodistákból főszereplők

2020-12-15 23:24:24
Kisvárda FC

Miközben a győzelemért küzdöttek, a mozgalmas hajrában hátrányba kerültünk, de csak megmentettünk egy pontot – BESZÁMOLÓ

A helyzet az volt, mint a legutóbbi két, 0–0-ra végződött hazai meccsünkön. Uraltuk a mezőnyt, jobban játszottunk ellenfelünknél, kiderült, hogy miénk a jobb csapat, még úgy ahogy a gólhelyzeteink megvoltak, csak éppen egymást követő harmadik hazai, összességében pedig a negyedik meccsünkön nem adtunk feladatot az eredményjelző kezelőjének.

Érett a negyedik 0–0-s döntetlenünk, miközben azért a meccs elején Claudiu Bumba tekerése ígéretes volt, miként később Horváth Zoltán fejese is. Azt se hallgassuk el, hogy Junior Tello révén az Újpesté volt az első félidő legnagyobb helyzete, és immár szünet után, az újpesti 4–2-es győzelmünk alkalmával az ellenfél mindkét gólját szerző Antonio Perosevic is adott munkát a kapuba visszatérő Dombó Dávidnak. Aztán Horváth Zoltán átvette a „vezetést” a legnagyobb helyzetek terén, közeli fejese alkalmával nem találta el jól a labdát.

Következett a hajrá, és epizódszerepből főszereplővé váltak a cserejátékosok. Már belül voltunk az utolsó öt percen, amikor Szakály Péter lőtte ki a bal alsó sarkot, majd Fernando Viana hagyta ki az egyenlítési esélyt, és fölé ágyúzta a tizenegyest. Mielőtt azonban eltemettük volna a veretlenségi sorozatunkat, hétről nyolc meccsre jutottunk ezen a téren, hiszen addig tuszkoltuk előre a labdát, míg a kihagyott büntető után pályára lépő Jelena Richárd első labdaérintéséből a kapuba fejelte.

Megmentettünk egy pontot az idei utolsó hazai meccsen, de őszintén ennek senki sem tudott örülni, miként az újpestiek sem elégedetten indultak haza.


OTP BANK LIGA: 15. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 1–1 (0–0)

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Farkas Á. (Albert I., Szert – Andó-Szabó, Németh Á.)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz (Jelena, 90.) – Navrátil (Zlicsics, 56.), Bumba (Kovácsréti, 72.), Camaj (Sassá, 56.) – Horváth Z. (Viana, 72.). Vezetőedző: Supka Attila

ÚJPEST: Banai – Pauljevics, Kutrumpisz, Kastrati, Antonov (Szakály P., 69.) – Onovo – Simon K: (Beridze, 59.), Csongvai, Cerqueira, Perosevic (Bacsa, 69.) – Tallo (Gigic, 92.). Vezetőedző: Predrag Rogan

Gólszerző: Szakály P. (0–1) a 85., Jelena (1–1) a 91. percben


A fontosabb események

85. perc: Szakály Péter tolta meg balról befelé a labdát, majd miután nem támadták meg, 17 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 0–1.

88. perc: Viana szöktette a tizenhatoson belülre belépő Melniket, akit Cerqueira combon rúgott. Tizenegyes! A büntetőből Viana jobbal a léc fölé lőtte a labdát.

91. perc: Lucas ívelt a kapu elé, ahol Sassá az ötös sarkáról középre fejelte a labdát, Jelena pedig ugyancsak fejjel három méterről a kapu közepébe továbbította, 1–1.


A borítófotón: Jaroslav Navrátil (balra) alaposan megküzdött Nemanja Antonovval

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló