Ennek is négy lett a vége

2018-07-29 22:19:25
Kisvárda FC

Ezúttal a második félidőre zuhant össze csapatunk, amely a Honvéd ellen is pont és gól nélkül maradt.

Az első forduló eredménye, kényszer és sérülés miatt is változtatott a Mol Vidi elleni összeállításon Kondás Elemér. Ki az az edző, aki 4–0-s vereség után ne nyúlna bele a csapatba? – megtette ezt a vasárnap Kispesten fellépő Kisvárdát irányító szakember is.

A Felcsúton kiállított Vári Barnabásra eleve nem számíthatott a szakvezető, Anton Sinder pedig a szombati edzésen sérült meg. Az Európa-ligában érintett Honvédban Pölöskei Zsolt nem sokkal a kezdő sípszó előtt dőlt ki a sorból, a kezdő tizenegybe jelölt középpályás a bemelegítés közben jelentett sérültet, a helyére Nagy Gergőt állította a csapatba Supka Attila.

A kritikus első negyedórát ugyan megúszta a Kisvárda tizenegyes, kiállítás és kapott gól nélkül, de nem sokáig, mert fél óra sem kellett hozzá, hogy büntetőt rúghasson a Honvéd, és szemben a Vidi ellenivel (meg a nyíregyházi edzőmeccsen történtekkel), Felipe kapus ezúttal nem tudott hárítani, Danilo góljával vezetéshez jutott a Honvéd. A büntetőt szöglet utáni lerántásért kapta a Honvéd, holott a kapus elütötte a labdát, de Farkas Ádám játékvezető éppen a beívelés előtt figyelmeztette a tizenhatoson belül tülekedőket, hogy tartózkodjanak egymás „zaklatásától”.

A baj nem járt egyedül, hiszen a gól után Izing Martin térdét kétszer is ápolni kellett, a másodikat követően már nem tért vissza a pályára, így szünet előtt cserére kényszerült Kondás Elemér. Felcsúton is, csakhogy akkor a csapata játéka és az eredmény vitte rá a változtatásra.

A gólig csak a Honvéd veszélyeztetett, leginkább távolról, hátránya tudatában a Kisvárda is előrébb merészkedett, de nem tudott számottevő gólhelyzetet kialakítani. A második félidőben sem, bár éppen Gosztonyi András előtt nyílott a vendégek legnagyobb gólszerzési lehetősége, ami után nem sokkal a kisvárdaiak megkapták a második gólt. Ráadásul ritka balszerencsés körülmények között, hiszen Tonci Kukoc beadása senkinek sem lett volna jó, de Jánvári Gábor olyan balszerencsésen nyúlt a labdához, hogy az a támaszkodó lábáról a gólvonal mögé csorgott.

A kevesebb mint húsz perce pályán lévő védőnek ez volt az utolsó megmozdulása ezen a mérkőzésen, hiszen Kondás Elemér lecserélte a csereként pályára küldött labdarúgót. Utóbb kiderült, már az öngólja előtt jelezte, hogy megsérült, és kérte a lecserélését. A Honvédban csereként Cipf Dominik állt be, a 18 éves játékosnak az édesapja, Cipf Zoltán a Honvédban és a Kisvárdában is játszott. A harmadik gólt azonban nem ő, hanem egy másik szabolcsi kötődésű játékos, Gazdag Dániel szerezte – végleg padlóra küldve a Kisvárdát. És miként az első fordulóban, a hosszabbításban megint gólt kapott a Várda, így most sem úszta meg négy gól alatt.


Bp. Honvéd–Kisvárda Master Good 4–0 (1–0)

Bozsik-stadion, 1774 néző, v.: Farkas Á. (Buzás, Georgiou).

Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Baráth B. – Heffler T., Nagy G. (Banó-Szabó, 59.), Gazdag, Vadócz, Kukoc – Danilo (Cipf, 76.), Holender (Lukács D., 66.). Vezetőedző: Supka Attila.

Kisvárda: Felipe – Izing (Hej, 31.), Parcvanija, Beriosz, Protics – Melnik, Karaszjuk, Lucas, Misic (Jánvári, 54., Anderson, 74.) – Gosztonyi – Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Danilo (11-esből, 1–0) a 24., Jánvári (öngól, 2–0) a 73., Gazdag (3–0) a 85., Lukács D. (4–0) a 91. percben

Fontosabb események

24. perc: Gazdag baloldali szöglete után Felipe kiöklözte a labdát, de közben mögötte Lucas a földre birkózta Kambert, a játékvezető pedig büntetőt ítélt és sárga lapot adott Lucasnak. A büntetőből Danilo a balra vetődő Felipe mellett a kapu jobb sarkába lőtte a labdát, 1–0.

73. perc: Kukoc baloldali beadása után Jánvári olyan balszerencsésen ért a labdához, hogy az róla a jobb alsó sarokba gurult. Öngól, 2–0.

85. perc: Kukoc baloldali beadása után középen Vadócz átlépte a labdát, Gazdag pedig 7 méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 3–0.

91. perc: Lukács Dániel lőtt 16 méterről a bal alsó sarokba, 4–0.

Edzői nyilatkozatok

Supka Attila: – Nem a megbeszéltek szerint, tompán kezdtük a mérkőzést, mégis meg tudtuk szerezni a vezetést. A szünet utáni első öt percben további gólokat kellett volna szereznünk, végül a mérkőzés hajrájában tudtuk magabiztossá tenni a győzelmünket. Az Európa-liga-meccsekkel együtt zsinórban a negyedik győzelmünket arattuk, bízom benne, hogy folytatni tudjuk a jó sorozatunkat, és sokáig megmarad a kettős terhelés.

Kondás Elemér: – A meccs elején stabilak voltunk, a jól játszó Honvéd csak tizenegyesből tudott vezetést szerezni. Aztán elkövettünk olyan hibákat, ami nem eredhet az összeszokatlanság hiányából, mert nem tudtuk öt méterre odapasszolni egymáshoz a labdát vagy éppen lyukat rúgott a játékosunk. Olyan, amilyen a második gólt volt, csak mi tudunk kapni, előtte megpróbáltunk változtatni, hogy az egyenlítésért küzdjünk, volt is rá egy lehetőségünk. A hajrában jöttek az újabb hibák, sajnos mindent megtettünk azért, hogy újabb gólokat kapjunk.

Fotó: honvedfc.hu


next match
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
3-1
1-0
MTK Budapest
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-11-25 14:45
OTP Bank Liga, 14. forduló