Elúszott a kétgólos vezetés

2022-07-05 20:44:27
Kisvárda FC

Döntetlent játszottunk a Bajnokok Ligája-indulóval szemben. BESZÁMOLÓ

Huszonnégy órával a legutóbbi és hetvennyolccal az eggyel korábbi edzőmeccset követően kedden ismét pályára lépett NB I-es csapatunk az ausztriai edzőtáborban. Nem is akárki, hanem a ciprusi ezüstérmes, ezáltal a Bajnokok Ligája selejtezőjében induló AEK Larnaca ellen.

A Craiova 1948-at legyőző hétfői kezdő tizenegy tagjai közül egyedül Bohdan Melnik volt ott a pályán a kezdő sípszó pillanatában, vagyis a terhelésre is oda kellett figyelni. A korai vezető gól arra adott visszajelzést, hogy még kedden délelőtt is megérte gyakorolni a pontrúgásokat, hiszen Jasir Asani beívelése után Jasmin Mesanovic fejelt a kapuba. A Gyurcsó Ádámot is bevető ciprusiak az első negyedórát követően többet birtokolták a labdát, a második félidő elején azonban sikerült megduplázni az előnyt egy jól kivitelezett ellencsapás végén.

Az utolsó harminc percre szinte teljes sort cserélt a Larnaca, jött is a szépítés, de úgy tűnt, így is meglesz a győzelem. A hosszabbításban azonban kicsikarta az egyenlítést az ellenfél, így, ha a hétfői meccs után azt állítottuk, hogy mindig, tehát edzőmeccsen is jó nyerni, akkor most leszögezhetjük: felkészülési találkozón sem örömteli ilyen módon kiengedni a kezünkből a győzelmet. A vigasz pedig az, hogy inkább az előszezonban történjen ilyesmi, mint a versenyidőszakban. Tanulni pedig ebből is lehet, és nem kell a környéken nem kis számban lévő gyorsfolyású patak bármelyikébe vetni magunkat, csak mert döntetlent játszottunk egy BL-indulóval.


ELŐSZÜLETI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD–AEK LARNACA (CIPRUSI) 2–2 (1–0)

Kirchschlag in der Buckligen Welt, v.: Kijas (osztrák)

KISVÁRDA: Odincov – Peteleu, Vranjanin, D. Kovacic, Leoni – Melnik (Bíró R., 68.), Karabeljov – Asani (Heles, 85.), Ötvös, Camaj (Czérna, 74.) – Mesanovic

LARNACA: Tumpasz – Tomovics (Milicsevics, 61.), Casas (Krisztoforosz, 61.), Sanjurjo (Mamasz, 61.), Andreou (M. Gonzalez, 61.), Egglezou (A. Garcia, 61.), Martis (Ledes, 61.), Naoum (Sziatasz, 73.), Romo (Olatunji, 61.), Gyurcsó (Faraj, 61.), Altman (Haralambosz, a szünetben, Trikovszki, 61.)

Gól: Mesanovic (6.), Leoni (57.), illetve Faraj (67.), Trikovszki (92.)


A borítófotón: A második gólunkat szerző Matheus Leoni (jobbra) a magyar válogatott Gyurcsó Ádámmal is szembe találta magát


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló