Éltünk a nagy eséllyel

2021-12-12 22:28:13
Kisvárda FC

A meccs előtt már tudta a csapat, ha nyer Mezőkövesden az élre állunk – nyert is. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Abban a pillanatban, hogy lefújták a debreceni győzelemmel (2–0) véget ért vasárnap kora esti mérkőzést, csapatunk kezébe került a sorsa. Mármint az ügyben, hogy a téli szünetet az élen tölti-e. Ehhez a hátralévő két meccset, beleértve a mezőkövesdit és a jövő heti Puskás Akadémia ellenit meg kell(ett) nyerni.

A játékosok ekkor már kint melegítettek a mezőkövesdi stadion gyepén, Erős Gábor megbízott vezetőedző a klubszékházban figyelte a debreceni meccs végjátékát. Elmondta, kezdés előtt az öltözőbe még visszavonuló játékosainak szóba hozza a nagy lehetőséget, de nem úgy, hogy nyomást helyezzen a csapatra, hanem éppen ellenkezőleg, azt akarta kiváltani, hogy mindenki élvezze a futballt.

Ragyogtak is a szemek kivonuláskor, tüzelték egymást a játékosok, akik ennek megfelelően jobban is kezdték a meccset ellenfelüknél. Az utóbbi bajnokikon megszokott korai gól is meg lehetett volna, de Ötvös Bence röviden pörgette balra a labdát Claudiu Bumbához. Lett helyette korai csere: Ionut-Andrei Peteleu a kezdés előtt már érezte a combját, emiatt Hej Viktor melegíteni indult, és negyedóra elteltével be is állt.

Azért azt is látni kellett, hogy a kezdés előtt 300. NB I-es meccse alkalmából köszöntött Supka Attila vezetőedző (aki ehhez a szép számhoz tavalyi kisvárdai korszakában 33-t tett hozzá) legénysége sem véletlenül szerepelt jól az utóbbi időben, a mezőkövesdiek gyorsan mentek át védekezésből támadásba, és hátul is stabilnak tűntek. Jasir Asani így is meglőhette volna a mostanában megszokott jobbról, ballal előtt nagy gólját, de célt tévesztett, így szünetben maradt a gólnélküli iksz.

A második játékrész elején meg lehetett volna a korai gól, de Bumba balról, jobb külsővel középre tálalt beadásából Jasmin Mesanovic a kapus kezei közé fejelt. Aztán szöglethez jutottunk, a kispad szélén ülő „Jáccó” masszőr pedig már emelte a mutatóujját: jön a vezető gól. Ha közvetlenül nem is abból a beadásból, hanem az utána kiharcolt szabadrúgásból be is találtunk, a vezető gól Herdi Prenga szemfülességét dicséri. A másodikra sem kellett sokat várni, illetve dehogynem: az elsőre les miatt meg nem adott Mesanovic-gólt percekig videózták, mígnem kiderült, sem a gólpasszt jegyző Ötvös, sem pedig a hatodik kisvárdai találatával a házi rangsorban újra egyedüli éllovassá előlépő bosnyák center sem a tiltott zónában helyezkedett.

Farkas Ádám játékvezető középre mutatott, a meccs eldőlt, miként az is, hogy az élre állunk, és ha vasárnap, a Puskás Akadémia elleni meccsen újra nyerünk, akkor az ünnepekre ott is maradunk.

Hogy hozzásegítsük ehhez a csapatot, máris kiadjuk a jelszót: december 19-én mindenki a Várkertbe!


OTP BANK LIGA: 16. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–2 (0–0)

Mezőkövesd, 500 néző, v.: Farkas Á. (Bornemissza, Horváth R.)

MEZŐKÖVESD: Tordai – Vadnai, Pillár, Katanec, Lakvehaliani (Szépe, a szünetben) – Kocsis G., Cseke B. (Madarász M., 78.) – Cseri T., Vutov (Drazsics, 58.), Besirovic (Calcan, 58.) – Jurina (Vojtus, 78.). Vezetőedző: Supka Attila

KISVÁRDA: Dombó – Peteleu (Hej, 15.), Prenga, Csirkovics. Leoni – Melnik, Karabeljov – Asani (Camaj, 81.), Ötvös, Bumba (Navrátil, 81.) – Mesanovic (Czérna, 89.). Megbízott vezetőedző: Erős Gábor.

Gólszerző: Prenga (0–1) a 66., Mesanovic (0–2) a 76. percben


A gólok története

66. perc: Bumba balról középre adott szabadrúgása után Vadnai fejelt bele a labdába, amit Szépe csúsztatott ki a tizenhatoson kívülre. Ott Leoni jobbra játszotta Asanihoz, az ő beadása után Tordai kezéből kiperdült a labda, Prenga pedig három méterről ballal a léc alá vágta, 0–1.

76. perc: Bumba passzolt a bal oldalon a védők közé kibújó Ötvöshöz, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, éles szögből kapu elé lőtt, Mesanovic pedig közvetlen közelről jobbal az üres kapuba passzolt, 0–2.


A borítófotón: Jasmin Mesanovic (pirosban balra) góllal és jó játékkal vétette magát észre, Claudiu Bumba pedig mindkét találat előkészítésében szerepet játszott

Fotó: Ombodi Tamás


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló