Elsősorban rajtunk múlik

2020-09-18 16:33:27
Kisvárda FC

Az első fordulós kupameccsek minden szépsége és nehézsége vár ránk – BEHARANGOZÓ

Ahogy a tavalyi kiírásban, most is megyei I. osztályban szereplő csapat lesz a riválisunk az immár Mol Magyar Kupának hívott sorozatban, amelyben szombaton a Komárom-Esztergom megyei I. osztályban negyedik helyen álló Kecskéd lesz az ellenfelünk. Ebben a sorozatban a negyeddöntős szereplés a kisvárdai klubrekord, még 2014-2015-ből, amikor az NB III-ban szerepeltünk. NB I-esként két éve a nyolcaddöntőig jutottunk, tavaly nem sikerült beverekednünk magunkat a legjobb 16 közé.

Vezetőedzőnk, a születésnapját szombaton ünneplő Supka Attila a Budapest Honvéddal 2007-ben elhódította a serleget, tavaly pedig szintén a Honvéddal ezüstérmes lett a sorozatban. A rutinos szakvezető jól tudja, hogy milyen szépsége és nehézsége van a kupa ezen szakaszának, amikor alacsonyabb osztályú riválissal kell megmérkőzni.

„Ugyanolyan komolyan kell venni ezeket a mérkőzéseket, mint a bajnokikat, sőt, talán még komolyabban is, hiszen egy jól sikerült első félidővel könnyebbé tehetjük a magunk számára a meccset – felelte Supka Attila. – Amennyiben nem, akkor nyögvenyelőssé válhat a mérkőzés, amire az én karrierem során is akadt példa. Volt olyan, amikor a koncentráció hiánya miatt gólt szerzett és belelkesedett az esélytelenebbnek vélt ellenfél, amely megkeserítette a sorsunkat. Bízom benne, hogy mindenki átérzi ennek a sorozatnak és a mérkőzésnek is a fontosságát, szeretnénk minél tovább menetelni a kupában, most tehetjük meg az első lépést.”

A szövetség azzal is meg kívánja adni a kupa komolyságát, hogy az első fordulót hétvégén rendezik, hogy a magasabb osztályú ellenfelet fogadó településeken igazi ünnep lehessen a meccsnap. Ez azt is jelenti egyben, hogy a magasabb osztályú csapatok a bajnoki ritmus részeként tekinthessenek a mérkőzésre.

„A ritmus miatt nagyon fontos az, hogy mindenki formában maradjon és meccsterheléshez jusson – véli Supka Attila. – Az is fontos, hogy minél többen játéklehetőséget kapjanak, ezért az eredmény függvényében ezt is figyelembe fogjuk venni a cserelehetőségek kihasználásakor.”

A kisvárdai szakmai stáb rendre alapos munkát végez az ellenfelek feltérképezését illetően. Ez ilyenkor is érvényes, amikor nehezebben leinformálható megye egyes rivális?

„Természetesen érdeklődtünk a csapat iránt, begyűjtöttük a szükséges információkat, bízunk benne, hogy a hozzánk eljutott hírek használhatóak lesznek. De még egyszer mondom, ennek a mérkőzésnek a sorsa elsősorban rajtunk múlik majd, és ennek megfelelően megnyerjük a meccset, amivel tovább is jutunk – jelezte a csapattal szembeni elvárásokat Supka Attila.


MAGYAR KUPA, A LEGJOBB 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Szombat, 15.00: Wati-Kecskéd KSK (megyei I.)–Kisvárda Master Good

Vezeti: Jakab Á. (Horváth Z., Bőhm)


A borítófotón: Luvasék tavaly ilyenkor alaposan megszenvedtek a végül 1–0-ra legyőzött Pilis ellen


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló