Első gól, némi remény

2020-11-26 15:22:32
Kisvárda FC

Ahogy ilyenkor szokás, Jelena Richárd már lerótta tartozását a csapat felé.

Először lépett pályára a mostani bajnokságban és máris gólt szerzett Jelena Richárd, aki pályafutása során első gólját szerezte az NB I-ben. Ráadásul éppen első NB I-es klubja, a Paks ellen.

A 22 éves támadó a tavaszi szezonban mutatkozott be az NB I-es kisvárdai csapatban, Supka Attila vezetőedzőtől pedig azok után kapott bizalmat, hogy hat találatával NB III-as tartalékcsapatunk házi góllövőlistáját vezeti.

„Volt sérültünk és eltiltottunk is a posztomon, ezért számítottam rá, hogy jut némi szerep a számomra a Paks ellen – mondta a csütörtöki edzés után megszólaltatott Jelena Richárd. – Mintegy húsz percet töltöttem a pályán, igyekeztem élni az eséllyel, ami, ha azt vesszük, hogy gólt szereztem, talán sikerült is. Örültem a gólomnak, de még jobban annak, hogy nyertünk. Csak utólag gondoltam bele, van némi pikantériája annak, hogy éppen az első NB I-es klubom, a Paks kapuját vettem be.”

Az első bajnoki gólját Kovácsréti Márk átadásából szerezte Jelena Richárd, de vajon emlékszik-e rá, hogy edzőmeccsen, még Egyiptomban kinek a passzából lőtte az első kisvárdai gólját?

„Akkor is Kovácsréti Márk adta az asszisztot – csillantotta meg a memóriáját Jelena Richárd. – Talán nem véletlen, hogy ennyire érezzük egymást a pályán, hiszen a magánéletben is sok időt töltünk együtt, baráti kapcsolat alakult ki közöttünk az elmúlt egy évben. Mindenesetre köszönöm Márknak, hogy önzetlenül lepasszolta nekem a labdát a Paks elleni gólom előtt. A tartózásomat már leróttam, hiszen ahogy az ilyenkor szokás, az első gólom megszerzését követően megvendégeltem a csapatot, a süteményeket a szerdai második edzést követően találtam fel.”

Elég lehet-e ez a gól arra, hogy Jelena Richárd az elkövetkezőkben több játéklehetőséghez jusson az első csapatban:

„Az igazat megvallva, tudom, hogy jelentős a konkurencia a támadósorban, de bízom benne, hogy Supka Attila helyzetét egy kicsit meg tudtam nehezíteni, amikor számba veszi a posztomon szóba jöhető játékosok névsorát. Ha nem is a kezdőcsapat, de a keret kijelölésekor mindenképpen” – adott hangot reményének Jelena Richárd.


A borítófotón: A gól után jöhetett Jelena Richárd (jobbra) különös öröme a mókára mindig fogható Sassával

Fotó: Móricz Csaba


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló