Elrontott születésnap

2021-11-07 17:35:40
Kisvárda FC

Az egyenlítésnek csak néhány percig örülhettünk, a kiállítás sorsdöntőnek bizonyult – BESZÁMOLÓ.

Tömött lelátók előtt lépett pályára csapatunk a Ferencváros ellen, a születésnapja előtti délutánon, hiszen az első kisvárdai sportegyesületet éppen 110 évvel ezelőtt, 1911. november 8-án alapították. Megadva az eseménynek a rangot, élőképet mutattunk be a teljes B oldali lelátórészen, a szurkolók is új drapériát festettek és közönségünk megismerkedhetett új kabalasárkányunkkal, Pyróval.

A jó kezdéshez már „csak” a gól hiányzott, amire meg is volt minden esély, hiszen kisvárdai lehetőségekkel indul a mérkőzés. Jaroslav Navrátil beadását mentették Driton Camaj elől, aki aztán a tizenhatoson kívülről célba vette a bal alsó sarkot, de Dibusz Dénes védeni tudott, majd Bohdan Melnik lőtt mellé.

A túloldalon Kristoffer Zachariessen közeli lövése után védett bravúrral Dombó Dávid, akinek a következő Fradi-lehetőségnél nem volt szerencséje, hiszen Marijan Cabraja elvetélt lövésébe tette bele Stjepan Loncar olyan módon a lábát, hogy a labda végül a kapuban kötött ki.

Aztán Matheus Leoni szabadrúgása után a jelenlévők megünnepelték az egyenlítést és Herdi Prenga első kisvárdai gólját, de a három percig tartó VAR-os elemzés során kiderült, hogy védőnk válla legalább másfél milliméterrel előrébb volt a ferencvárosiakétól, így hiába álltak fel a csapatok középkezdéshez, nem könyvelhettük az egyenlítést.

A második félidőt hatalmas elánnal kezdte csapatunk: Camaj két lövését védte Dibusz, közte Jasmin Mesanovic rontott nagy helyzetből, majd Melnik távoliját is kipiszkálta a Fradi kapusa. Érett az egyenlítő gól, egészen addig, míg egy másik VAR-os ítéletből is rosszul jöttünk ki: az elsőre sárga lappal büntetett Leoni-szabálytalanságot felülbírálták, és kiállítás lett belőle. Lelkük rajta. A hatodik hazai meccsünkön negyedszer kerültünk jelentős ideig emberhátrányba.

És bármennyire is szerettünk volna még így is egyenlíteni, a Fradi élt a kialakult helyzettel, ziccerig játszott akciók végén elért gólokkal növelte az előnyét. A harmadik azt jelentette, hogy a Ferencváros először szerzett kettőnél több gólt csapatunk ellen egy mérkőzésen, a negyedik pedig beállította az eddigi legnagyobb különbségű vereségünket (0–4), amiben eddig kétszer volt részünk (a klubtörténet első két NB I-es meccsén), hazai pályán most először.

Túlzás arról beszélni, hogy alapvető elvárás lett volna a Ferencváros legyőzése, a vereség elsősorban a különbsége miatt fájó, a látottak alapján azért négy gól nem volt a két csapat között.

A születésnapot ugyan elrontották, de a klub büszke lehet 110 éves múltjára, miként a jelenére is.


OTP BANK LIGA: 12. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROS 0–4 (0–1)

Várkerti Stadion, 3250 néző, v.: Farkas Á. (Tóth V., Garai)

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov (Szimovics, 68.) – Navrátil (Bumba, 78.), Ötvös (Nagy M. K., 83.), Camaj (Asani, 68.) – Mesanovic (Zlicsics, 78.). Vezetőedző: Joao Janeiro

FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo (Botka, 78.), Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja (Vécsei, 63.) – Zachariassen (Zubkov, 78.), Besic (Civic, 63.) – Uzuni, Loncar, Marin (Laïdouni, 78.) -– R, Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger

Gólszerző: Loncar (0–1) a 27., Uzuni (0–2) a 69., Marin (0–3) a 74., Uzuni (0–4) a 90. percben

Kiállítva: Leoni az 56. percben


A fontosabb események

27. perc: Wingo jobbról középre adott, a labda a tizenhatos túlsó sarkánál Cabrajáig jutott, az ő ballábas, 18 méteres lövése keresztbe elment volna a kapu előtt, de Loncar tíz méterre a kaputól beletette a jobb lábát, ami után a labda Dombó mellett, és visszafutó, de térdre rogyó Leoni felett a kapu bal oldalába hullott, 0–1.

56. perc: Leoni rúgta meg az oldalvonalnál Wingót, a szabálytalanságért elsőre sárga lapot kapott, majd a VAR-os elemzés után kiállította őt a játékvezető.

69. perc: Vécsei átadásából Zachariassen a tizenhatos előteréből sarokkal játszotta tovább a labdát, amit Uzuni 14 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt, 0–2.

74. perc: Ezúttal Ryan Mmaee hozta helyzetbe sarokkal Marint, aki a visszakapott labdát jobbról, hat méterről jobbal Dombó felett a kapu jobb oldalába emelte, 0–3.

90. perc: Botka gurított Zubkovhoz, ő az alapvonalról Uzunihoz játszott, aki a jól sikerült labdaátvétel után hat méterről ballal a jobb felső sarokba lőtte a labdát, 0–4.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló