Előzni szeretnének

2021-04-09 07:24:22
VLA

Siker esetén mindkét csapatunk előre léphet a tabellán, az U14-esek a szombati riválist is maguk mögött tudhatják – BEHARANGOZÓ

Egy csapat markánsan akkor tud előre lépni a tabellán, ha egymás után több győzelmet arat. Az élvonalbeli bajnokságban szerelő középső korosztályos akadémiai együtteseink a szerdai, Kecskemét elleni sikereikkel megteremtették ennek a lehetőségét, sőt, az U14-esek a Nyíregyháza (2–0) és az éllovas Debrecen (2–1) legyőzésével egymást követő három győzelemnél tartanak. Szombaton ismét hazai pályán szerepel ez a két csapat, és a Pécs ellen is esélyes a jó szereplésre.

„Hasonló mérkőzésre számítok, mint a Kecskemét ellen, ez a csapat is mélyen és fegyelmezetten próbál védekezni, és abból kontrázni – mondta Szabó Balázs, U15-ös legénységünk edzője. – Ezeket a védelmi vonalakat kell nekünk átjátszani, de több sikerrel, mint a Kecskemét ellen, mert azon a mérkőzésen volt annyi tudásbeli különbség, hogy még több góllal is nyerhettünk volna, mint a kialakult három, de a helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, azon javítani kell. Azért is lenne fontos, hogy győzzünk a Pécs ellen, mert akár több pozíciót tudnánk javítani.”

Az őszi fordulók során az U15-ösök 6–2-re nyertek Pécsen, a kisebbek viszont 2–1-re kikaptak, így nekik van miért visszavágniuk. Ráadásul az U14-es bajnokságban a baranyaiak két hellyel és három ponttal állnak a mieink előtt – ez a különbség siker esetén eltüntethető lenne.

„A Pécs fizikálisan nagyon erős csapat, de mivel jó passzban vagyunk, hazai pályán nem is lehet más a célunk, mint itthon tartani a pontokat – vélekedett Márton István, a VLA U14-es csapatának edzője. – Ehhez elengedhetetlen, hogy mi nyerjük meg a párharcok többségét. Bízom benne, hogy fel tudunk frissülni a szerdai mérkőzés után, főleg fejben. Ha ez sikerül, akár előzhetünk is!”

A szombat délelőtti várkerti meccsekre is érvényes az előírás, hogy zárt kapuk mögött játsszák.


MLSZ ORSZÁGOS U15, 23. FORDULÓ

Szombat, 11.00: Várda LA (9.)–Pécsi MFC (14.)


MLSZ ORSZÁGOS U14, 23. FORDULÓ

Szombat, 11.00: Várda LA (8.)–Pécsi MFC (6.)


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő