Előrehozott Ákos-napok

2021-02-11 00:16:16
VLA

Az eddig veretlen Puskás Akadémia legyőzéséhez nagyban hozzájárult U15-ös csapatunk korosztályos válogatott kerettag támadója.

A naptár szerint február 27-én van Ákos nap, de U14-es és U15-ös akadémiai csapatainknál előrehozták az Ákosok megünneplését a múlt szerdára és a mostanira. A kisebbeknél egy hete Kun Ákos szerzett öt gólt a Paks 6–1-es legyőzése alkalmával, ezúttal pedig az U15-ös legénységben Ésik Ákos került főszerepbe azzal, hogy két találattal vette ki a részét a bajnokságban addig veretlen Puskás Akadémia 3–2-es legyőzéséből.

„A csapat és személy szerint én is nagyon vártam ezt a mérkőzését, és mivel jól edzettünk és koncentráltak voltunk, bíztam benne, hogy jó eredményt érhetünk el – mondta a megérzéseiről Ésik Ákos. – Még abban is, hogy mi lehetünk az első csapat a bajnokságban, amely legyőzi a Puskást. Az eredeti időponttól eltérően félórás késéssel kezdődött a mérkőzés, mert a felcsútiak baleset miatt sokat álltak az autópályán, így késve érkeztek, de ez sem zavart meg bennünket. Hatalmas fegyverténynek tartom a győzelmet, ami arra is utal, hogy többre vagyunk képesek attól, amit eddig a bajnokságban nyújtottunk. Bízom benne, hogy szombaton a Kecskemét ellen hasonló teljesítményre és eredményre leszünk képesek.”

A mostani kettővel együtt a tizenhatos mezőnyben a kilencedik helyre felkapaszkodó várdaiak házi góllövőlistáját kilenc góllal vezető Ésik Ákos tagja a korosztályos válogatott keretnek, ahogyan a Puskás Akadémia elleni harmadik (illetve sorban az első) gólunk szerzője, Racskó Márk is.

„Szerdán mindkét gólom hasonlított egymásra abból a szempontból, hogy társaim remek labdával szöktettek, nekem pedig sikerült befutnom a védelem mögé, és értékesítenem a helyzeteket – idézte fel a találatait Ésik Ákos, aki záhonyi illetőségű és tavaly szeptembertől a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium kilencedikes diákja. Kollégista, de az online oktatás ideje alatt az edzésekre és meccsekre napi szinten ingázik a határmenti város és Kisvárda között. – Az elsőnél Kovács Kornéltól, a másodiknál Rózsa Sanyitól kaptam nagyszerű labdát. A válogatott kerettagságról annyit, hogy nekünk még nincsenek mérkőzéseink, csak összetartásaink, edzőtáboraink, ahol ismerkedünk egymással, és persze az edzők velünk. Eddig a bővebb, harminckettes keretnek voltam a tagja, ez a létszám márciusban tízzel csökken, de bízom benne, hogy abban számítanak majd rám. Az álmom, a vágyam pedig mi más lehetne, minthogy élvonalbeli labdarúgó váljon belőlem.”

Amúgy vannak még Ákosok a két kiemelt bajnokságban szereplő csapatunkban, többen is. És Ákos-napig lesznek még meccseik, hogy esetlegesen ők is főszerepbe kerüljenek...


A borítófotón: Ésik Ákos (balra) kétszer is megoldhatatlan feladat elé állította a felcsúti védelmet


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló