Elöl hiányzik a gól

2021-01-23 18:13:39
Kisvárda FC

Hátul a Mezőkövesd ellen is stabilak voltunk, zsinórban negyedszer ikszeltünk hazai pályán – BESZÁMOLÓ

Az odáig rendben van, hogy hátul stabil a csapat, az utóbbi négy hazai meccséből most harmadszor nem kapott gólt. De sajnos ugyanez igaz a támadójátékra is, vagyis a legutóbbi négy itthoni fellépés közül egyedül az Újpest elleni mérkőzésen sikerült betalálni.

Szóval, a Mezőkövesd elleni idénynyitó is úgy telt, mint nagyjából az évvégi mérkőzéseink – a góltalanság határozta meg. Miként tavaly, ezúttal is a Kövesd ellen nyitottuk az esztendőt (csak most hazai pályán), a kezdőcsapat soraiban három új játékossal, a születésnapját ünneplő Janisz Karabeljovval, Matheus Leonival és az élete első élvonalbeli mérkőzését játszó Ötvös Bencével. Utóbbi a védelem tengelyében kapott helyet, majd a meccs hajrájában még másik két poszton (támadó középpályásként és centerként), és bátran leírhatjuk: megállta a helyét. Csapatkapitányunk, Lucas viszont a kispadon, cserejátékosként, és ilyen még nem volt, mióta NB I-esek vagyunk, hiszen azon a négy meccsen, amin nem játszott (a nyolcvankettőből), mindig eltiltott volt, most viszont nem épült még fel teljesen a sérüléséből.

Az első félidőben olykor visszaütött az összeszokatlanság hiánya, inkább a Mezőkövesd kezdeményezett, de kaput eltaláló lövése a vendégeknek sem volt. Az első, kapust is foglalkoztató próbálkozást Driton Camaj adta le szünet után (Szappanos Péter védett), majd a montenegrói szélső megpattanó lövéséből alakult ki az a szöglet, ami után Szlobodan Szimovics fejelhetett tisztán, de nem talált sarkot, így Szappanos védett. Válaszként a Mezőkövesdnek is volt két nagyobb lehetősége, de a végén a labdabirtoklás mellettünk szólt, a csapatok viszont már keveset kockáztattak, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Az egy pont is pont, de a három nyilván értékesebb lett volna. Szerdán újabb hazai meccs következik, az ötödik fordulóból elhalasztott Fehérvár elleni.


OTP BANK LIGA: 17. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 0–0

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Berke (Buzás B., Csatári – Bognár T., Csonka)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Ötvös B. (Jelena, 91.), Leoni – Karabeljov, Szimovics – Navrátil (Sassá, 70.), Bumba, Camaj (Kovácsréti, 83.) – Horváth Z. (Csirkovics, 70.). Vezetőedző: Supka Attila

MEZŐKÖVESD: Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai – Martic – Berecz Zs., Cseri T. (Chrien, 70.), Besirovic – Vutov (Kavtaradze, 50., Nagy D., 85.), Jurina. Vezetőedző: Pintér Attila


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló