Elmaradt a remélt bravúr

2020-06-07 00:09:42
Kisvárda FC

Az első félidei fölényünk ellenére, bennünket sújtó játékvezetői tévedések közepette szenvedtünk vereséget – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Az biztosra volt vehető, hogy egy helyen változik majd csapatunk összeállítása az Újpest elleni mérkőzéshez képest, hiszen a múlt héten Rados Protics begyűjtötte ötödik (összességében tizedik) sárga lapját, ami eltiltást vonzott maga után. Rajta kívül Gosztonyi András maradt ki az Újpest-verő tizenegyből, de ő taktikai okokból, vagy fogalmazhatunk úgy, hogy a keddi, Mezőkövesd elleni meccset is szem előtt tartva, pihentetési szándékkal. Protics helyén Baranyai Ádám jutott szóhoz szombaton Székesfehérváron – ő az NB I-ben is abszolút újoncnak számított, illetve első bajnoki meccsét játszotta kisvárdai színekben. A házigazda Fehérvárnál is akadtak változások, azzal összefüggésben is, hogy az utóbbi hetekben a győzelmek helyett a döntetleneket termelte a csapat.

Azzal együtt is a Kisvárda kezdte jobban a mérkőzést, hogy az első percben meleg pillanatokat kellett átélnünk egy meredeken visszapasszolt labda miatt. Az ötödik percben többen már felugrottak helyükről a kisvárdai kispadról, de Claudiu Bumba szabadrúgása után Cornel Ene a jobboldali kapufára fejelte a labdát, az onnan kipattanót pedig a becsúszó Rubus Tamás nem érte el. A folytatásban is a mieink irányítottak, Bumba szép elfutása után a középre adott labdát Bohdan Melnik nagy helyzetből rosszul találta el.

Aztán egyszer jött át a Vidi a térdelünkre, és vezetést szerzett: Stopira a félpályánál a földre került, a játékvezető kivárt egy kicsit, hogy lefújja-e a Melnik által elkövetett szabálytalanságot, végül továbbengedte az akciót, melynek során a francia Lyes Houri akadálytalanul átjutott a középpályánkon, rávezette a labdát a védelmünkre, majd a jó ütemben átadott labdáját, honfitársa, az immár magyar állampolgársággal is rendelkező Loic Nego lőtte a kapunkba. A gól nem törte meg a Várdát, és Sztavrosz Cukalasz zseniális sarkazása után összejöhetett volna az egyenlítés is, de Kovácsik Ádám bravúrral védte a jobb felső sarokba tartó labdát.

A játékvezetőn is lett volna mit számonkérni, hiszen a 20. percben Nyári Patrikot akár ki is állíthatta volna a Roman Karaszjuk elleni brutális belépőért, de megúszta sárgával. Aztán Fernando Vianán taszajtottak hátulról egyet, miközben a brazil fejelni próbált a tizenhatoson belül, de a tizenegyes elmaradt, így továbbra is 2019. május 4-én, tehát több mint 13 hónapja rúghattunk büntetőt bajnoki mérkőzésen – pedig ezért a megmozdulásért járt volna a büntető… A második félidő elején a már sárga lappal rendelkező Nyári vágta dühösen a földhöz a labdát reklamálás gyanánt – ilyenért is láttunk már kiállítást érő második sárgát adni, miként olyanért is, amikor az előtte szintén már figyelmeztetésben részesült Stopira fejmagasságban rúgta meg Jelena Richárdot.

Jelena is első meccsét játszotta kisvárdai színekben, ő másik három társával együtt állt be a második félidő elején. Valószínűleg ez volt az egyetemes futballtörténet tétmeccsen végrehajtott első négyes cseréje (amelyre egy hármas változtatással felelt a Vidi), melynek keretében egyszerre négy magyar labdarúgó állt be csapatunkba. Nem túlzás, ekkor nekünk kellett volna vezetnünk, hiszen a helyzetek száma, a labdabirtoklás és az addigra kialakult 8:0-s (!) szögletarány is mellettünk szólt. A második félidő első sarokrúgása után, Baranyai remek beadását követően az Enével a nyakán érkező Negóról épp Viana elé pattant a labda, amit brazil támadónk hatalmas helyzetből fölé lőtt.

Elmaradt az egyenlítés, és utána már a Fehérvár uralta a játékot. Dombó Dávid Nikolics Nemanja és Funsho Bamgboye lövései után is nagyot védett, aztán Nikolics betalált – igaz, lesről. A gólt azonban megadták, eldőlt a meccs.

Hiába a tetszetős futball és az első félidő jelentős fölénye, a remélt bravúrszerzés elmaradt. A Vidi a jobb helyzetkihasználással és néhány téves játékvezetői ítélettel kerekedett fölénk. Csüggedni azonban sem ok, sem idő nincs, kedden ugyanis a Pakstól hazai pályán vereséget szenvedő Mezőkövesd érkezik a Várkertbe.


OTP BANK LIGA: 27. FORDULÓ

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–0 (1–0)

Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 1325 néző, v.: Andó-Szabó (Tóth V., Garai P. Bogár, Iványi Z.)

FEHÉRVÁR: Kovácsik – Rus (Hangya, 73.), Muszliu, Vinícius, Stopira – Pátkai M., Nyári (Elek Á., 62.) – Nego (Kovács I., 84.), Houri (Bamgboye, 62.), Petrjak (Hodzic, 62.) – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo

KISVÁRDA: Dombó – Melnik (Gosztonyi, 59.), Ene, Rubus, Baranyai Á. – Lucas (Sassá, 83.), Karaszjuk – Hej, Cukalasz (Tischler, 59.), Bumba (Kovácsréti, 59.) – Viana (Jelena, 59.). Vezetőedző: Bódog Tamás

Gólszerző: Nego (1–0) a 16., Nikolics (2–0) a 87. percben


A gólok története

16. perc: Houri vezette rá a labdát a vendégvédelemre, majd kiugratta a jobb oldalon előretörő Negót, aki tíz méterről, jobbal úgy lőtt a kapu közepébe, hogy a labda a kapujából kilépő Dombót is érintve perdült a hálóba, 1–0.

87. perc: A csereként beállt Bamgboye a félpályánál lefordult Baranyairól, majd a térfél közepéről úgy tekert a tizenhatoson belülre, hogy a labda Rubus lába között és Ene cipője orra előtt is elhaladt, a túloldalon érkező, lesen álló Nikolics pedig hét méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt, 2–0.


A borítófotón: Míg a kisvárdai Cornel Ene (a labdával) a meccs elején a kapufát találta el, addig a fehérvári Nikolics Nemanja (balra) betalált a kapuba – igaz, lesről, de megadták a gólt

Fotó: nso.hu/Tumbász Hédi

Related video

next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló