Elkerültük a baranyai túlórát

2019-10-30 13:16:40
Kisvárda FC

Sok helyzetet kihagyva, eseménydús hajrá után jutottunk tovább a Magyar Kupában.

Pilisi fíling kerítette hatalmába az embert, hiszen annyi helyzetet kihagyott a Kisvárda Master Good a kozármislenyi Magyar Kupa-mérkőzésen, mint egy fordulóval korábban a Pest megyei I. osztályú rivális otthonában.

Pedig most viszonylag korán megszületett a vezető találat, Hej Viktor irtózatosan eltalált lövésével. Öt perc múlva a másik oldalon a mislenyiek elsőszámú gólfelelőse, Jelena Richárd is benevezett a gólszépségversenybe, ő szabadrúgásból lőtt a léc alá.

Ezt követően sorban jöttek a várdai helyzetek, Gosztonyi András öt méterről lőtt mellé, Sztavrosz Cukalasz fölé fejelt, aztán Tischler Patrik a kapus kezei közé, majd ugyanő 14 méterről mellé lőtt. A kisvárdai színekben első tétmeccsét játszó Baranyai Ádám ígéretes lövése egy hazai védő zoknijáról csúszott szögletre, Cukalasz fejesét pedig a gólvonalon álló védő fejjel mentette a lécre. És még az is lehet, hogy nem jegyeztük fel mindegyik lehetőséget…

Szünet után annyit változott a helyzet, hogy a várdai fölény nem párosult megannyi helyzettel és a Kozármisleny is vezetett egy-egy kontrát. Gheorghe Grozav és Claudiu Bumba bevetése sem hozta meg azonnal a várt fordulatot, bár utóbbi egyből helyzetbe került, de mentett a hazaiak cserekapusa. Nyomott, viszont kevésszer váltott ritmust a Várda, amikor sikerült, akkor jött egy helyzet, majd a vezető gól: Sassá mintaszerűen beadott labdáját Grozav lőtte a bal felső sarokba. Úgyhogy mégis meghozta a fordulatot a kettős csere…

A hajrában Jelena kanyarodó lövését Zöldesi Illés visszanyúlva védte, majd a 89. percben Tischler mindent eldönthetett volna, de mellé lőtte a ziccert. Még abban a percben büntetőhöz jutott a Misleny, Jelena lövése a lécről levágódott, és Zöldesi fogta a kipattanót.

Így, bár jó esély volt rá, a tavalyi szentlőrinci kupameccsel szemben ezúttal elkerülte a túlórát a csapat, és bejutott a legjobb 32 közé.


MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

HR-Rent Kozármisleny–Kisvárda Master Good 1–2 (1–1)

Kozármisleny, 400 néző, v.: Kovács J. Z.

Kozármisleny: Ipacs (Somogyi M., a szünetben) – Fenyvesi, Turi Tamás (Horváth P., 72.), Füredi, Márkvárt P., Horvát G., Rácz Á. (Kónya K., a szünetben), Kocsis A., Nagy Á., Jelena, Turi Tamás Kristóf. Edző: Pókos Csaba

Kisvárda: Zöldesi – Hej, Rubus, Protics, Baranyai Á. – Lucas, Anderson Pico (Melnik, 81.) – Gosztonyi (Grozav, 58.), Cukalasz (Bumba, 58.), Sassá – Tischler. Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Hej (0–1) a 12., Jelena (1–1) a 17., Grozav (1–2) a 75. percben

Fontosabb események

12. perc: Cukalasz gurította a labdát Hej elé, aki tolt rajta egyet, majd 28 méterről jobbal kapura lőtte, és a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé, 0–1.

17. perc: Szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat a kisvárdai kaputól 26 méterre, középről. Jelena hatalmas erővel, ballal lőtt kapura és a labda a vetődő Zöldesi keze felett a léc alatt vágódott a hálóba, 1–1.

75. perc: Sassá tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, középre passzolt labdájából Grozav jobbal 12 méterről a bal felső sarokba lőtt, 1–2.

90. perc: Hej buktatta a tizenhatoson belül Turi Tamás Kristófot, a 11-esből Jelena a lécre bombázott. Onnan a gólvonalra pattant a labda, amit Zöldesi végül maga alá „gyűrt”.

Dajka László: – A közönség jó mérkőzését láthatott, végig nyílt volt a küzdelem. A végén nekünk volt szerencsénk a kimaradt tizenegyes miatt, igaz, már az első félidőben eldönthettük volna a továbbjutás kérdését.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló