Elégedett, de nem boldog

2021-07-08 22:56:45
Kisvárda FC

Fejlődik a csapat, de az jelentené az igazi örömöt, ha meg sikerült volna nyerni – VEZETŐEDZŐI ÉRTÉKELÉS.

Ahogy a korábbi három felkészülési meccsen, úgy a negyediken is NB I-es csapatunk kapta az első gólt. Az FC Arges Pitesti ellen sikerült fordítani (ahogy a Kazincbarcika és a Békéscsaba ellen is), de a megszerzett előnyt nem tudtuk megtartani, 2–2 lett a vége.

„Jó mérkőzést játszottunk, és úgy érzem, a csapat tovább fejlődött – állapította meg a látottak értékelése kapcsán vezetőedzőnk, Joao Janeiro. – Több pozitív dolgot tapasztaltam, de természetesen néhány negatívat is. Voltak szituációk, amelyeket meg tudtunk oldani, másokat elrontottunk, de ez is a futball része. Végig koncentráltak voltunk, és az mindenképpen a pozitívumok közé tartozik, hogy hátrányból megfordítottuk az eredményt. Végig küzdöttünk, és ezt mindig szeretem látni a csapataimtól. A játékosok végig harcoltak, jó elkötelezettséggel játszottak, de ne feledjük ez egy edzőtábor, aminek meg vannak a maga különlegességei. Mi erre az időszakra terveztük a legnagyobb terhelést az edzőmeccsekkel együtt, ellenfelünk pedig előrébb tartott, hiszen a jövő héten már bajnoki mérkőzést játszik. Az időjárási körülmények továbbra sem kedveznek nekünk, de mindenki nagyszerű mentalitással kezeli ezt a helyzetet. Mindenki érti, hogy a futball, ha nem is háború, de nehéz dolog, egyetlen szereplője számára sem egyszerű, legyen az játékos vagy edző. Általánosságban elégedett lehetek, de nem boldog. Boldog akkor lennék, ha nyertünk volna, mert ahogy korábban is mondtam, igenis az edzőmeccseken is van jelentősége az eredménynek. Elégedett vagyok a hozzáállással, de az edzőmeccseknek az is feladata, hogy rávilágítsanak az esetleges hibákra.”

Kíváncsiak voltunk, hogy vezetőedzőnk melyik polcra helyezi a csütörtöki meccset. Mi hajlottunk ugyanis arra, hogy ez volt a csapat eddigi legjobb produkciója a felkészülési szezonban.

„Nem egészen, mert taktikailag ugyan fejlődünk, de érzésem szerint a Diósgyőr elleni első félidőben jobban játszottunk, akkor számos gólhelyzetet hagytunk ki – így Joao Janeiro. – A futball sajnos néha ilyen, a négy mérkőzésen nagyjából annyi gólt kaptunk, ahány lövés a kapunkra ment. Még az is lehet, hogy ez volt a legjobb meccsünk, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy miként köszön vissza mindaz, amit az edzéseken látunk.”

Ezen a meccsen először nem cserélt sort a vezetőedző, akinek a meccselése már a bajnokikon alkalmazottakra hajazott. Ezek szerint már kialakulóban van a kezdő tizenegy?

„Nem feltétlenül – vágta rá a 40 esztendős portugál szakvezető. – Az edzőtáborozás előtt elmondtam a játékosoknak, hogy mindenki meg fogja kapni a lehetőséget, és úgy is lesz, ahogy mondtam. Három mérkőzést kötöttünk le, most már nem kényszerülünk rá arra, hogy negyvenöt-negyvenöt perc legyen a penzum. Ezen. mérkőzésen is az történt, hogy sokat cseréltünk, de nem feltétlenül a szünetben. Szépen haladunk a csapatépítésben, meccsről meccsre megkapják majd a lehetőséget a játékosok, és azt szeretnénk elérni és felmérni, hogy valóban a legjobb csapatunkkal fussunk majd ki a pályára.”

A következő mérkőzést július 12-én, hétfőn játssza csapatunk, amikor az orosz élvonalbeli Rosztov lesz az ellenfél.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló