Eldőlt, győzni kell az őszi elsőséghez

2021-12-18 21:28:51
Kisvárda FC

Ha megszületik az első olyan sikerünk, amelyen a vasárnapi meccs bírója fújja a sípot, akkor biztosan az élen telelünk.

Néhány perc kellett volna hozzá, hogy vasárnap akár egy döntetlen is elég legyen az őszi elsőséghez, de a Ferencváros a hosszabbításban kicsikarta a győzelmet a Honvéd ellen, így nyerni kell a vasárnap 13 órától kezdődő Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzésen.

Időközben megvan a mérkőzés játékvezetői küldése, és Berke Balázs 13. alkalommal vezet nekünk az élvonalban, ezzel újra egyedüli rangelső lesz a gyakorisági rangsorban az eddig vele holtversenyben 12 meccsel álló Solymosi Péterrel szemben. Berke legutóbb október 22-én a paksi meccsünkön fújta a sípot, akkor 2–2-es döntetlen lett a vége. Azon a meccsen sem sikerült tehát győzni, mint ahogy nyeretlenek vagyunk azokon a meccseken, amelyeket a 37 éves, 122. élvonalbeli meccsére készülő FIFA minősítésű spori vezetett nekünk.

Az eddigi 12, általa irányított meccsből nyolcat veszítettünk el és négy lett döntetlen. A legtöbbször eddig Diósgyőr elleni meccseinken fújta a sípot, a Puskás Akadémia elleni párharcban azonban most debütál, pedig a felcsútiaknak is éppen tucatnyi meccset vezetett eddig az NB I-ben.

Az eddigi, kisvárdai érdekeltségű meccsein két futballistát állított ki az ellenfelek soraiból (mindkettőt az augusztus, 2–1-re elveszített fehérvári fellépésünkön) és egyet közülünk (Pavlo Lukjancsukot az első Kisvárdának fújt, 1–1-es döntetlennel véget ért találkozón, Miskolcon). Büntetőből négyet ítélt, valamennyit az ellenfelek javára, a sárga lapok pedig nagy fölényt mutatnak a „javunkra”: 41-szer figyelmeztette a kisvárdai játékosokat és stábtagokat, 23-szor az ellenfeleket.


OTP BANK LIGA: 17. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD (1.)–PUSKÁS AKADÉMIA FC (3.)*

Várkerti Stadion, vasárnap, 13.00

Vezeti: Berke Balázs (Márkus Tamás, Aradi József – tartalékjátékvezető: Csonka Bence)

*a helyezések a forduló előtti állapotot tükrözik


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló