Együtt is kell kimászniuk a gödörből

2018-03-16 16:04:41
Kisvárda FC

Nem szeretne háromról négyre jutó a vasárnap Csákváron szereplő kisvárdai NB II-es focicsapat.

Hasonlóan a tavalyihoz, ezúttal is gondjai vannak a naptárváltáskor játszott mérkőzésekkel a Kisvárda Master Goodnak. A 2016-2017-es NB II-es sorozatban két vereséggel zárta az őszt (mindkettőt hazai pályán, a Balmazújváros elleni 0–1-gyel és a Budaörssel szembeni 1–3-mal) és ugyanannyival nyitotta (egyaránt 1–0-s vereség Soroksáron és Felcsúton), ezúttal „csak” három vereségnél tart a csapat.

A negatív sorozat első darabja még decemberből való a Győr elleni hazai 1–3-mal, amire már idén jött a zalaegerszegi 1–2 és a múlt heti, Siófok elleni hazai 0–2. Hogy ne állítsa be a tavalyi rossz sorozatát a Várda, ahhoz vasárnap Csákváron kellene nyernie, de legalábbis pontot szereznie.

– Érthető, hogy megviselte a játékosokat a rossz rajt, a héten mindent megtettünk, hogy a letargikus állapotban kimozdítsuk őket – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Továbbra is állítom, hogy a Siófok elleni mérkőzésen már jobban játszottunk, mint Zalaegerszegen, csak azokból a helyzetekből, amelyekből az ősszel gólokat szereztünk, ezúttal nem sikerült a kapuba találni. Ősszel is együtt nyertük meg a meccseket, a tavasziakat eddig együtt veszítettük el, és együtt kell kimásznunk a gödörből is. Bizakodó vagyok, hogy ez már Csákváron megtörténik, ennek érdekében megfelelően felkészültünk a vasárnapi mérkőzésre.

Nem véletlenül szokták mondani, hogy tavasszal szinte új bajnokság kezdődik, és a Kisvárda eddig saját testén is érezhette, hogy az addigi alsóházi csapatokkal nagyon komolyan kell számolni. A Csákvár az utolsó előtti, 19. helyen zárta a bajnokság 2017-s szakaszát, azóta viszont mindkét idegenbeli meccsét, a mosonmagyaróvárit (3–1) és a zalaegerszegit (2–0) is megnyerte. Vagyis éppen ellentétes utat járnak be mostanság, mint a várdaiak, és már a kieső helyekről is elléptek, jelenleg a 16. helyen állnak.

– A két idegenbeli mérkőzésen öt gólt szerzett a Csákvár, és ez azért beszédes adat – véli Kondás Elemér. – Minden ellenfelet komolyan kell vennünk, a jelek szerint a Csákvárt különösen, de a héten minden edzésen azért dolgoztunk, hogy megtaláljuk azt a harcmodort, amely hozzásegíthet bennünket az első idei győzelmünk megszerzéséhez. Mert ha meglesz végre az első siker, akkor visszatalálunk korábbi önmagunkhoz, efelől nincs kétségem.


Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló