Együtt is kell kimászniuk a gödörből

2018-03-16 16:04:41
Kisvárda FC

Nem szeretne háromról négyre jutó a vasárnap Csákváron szereplő kisvárdai NB II-es focicsapat.

Hasonlóan a tavalyihoz, ezúttal is gondjai vannak a naptárváltáskor játszott mérkőzésekkel a Kisvárda Master Goodnak. A 2016-2017-es NB II-es sorozatban két vereséggel zárta az őszt (mindkettőt hazai pályán, a Balmazújváros elleni 0–1-gyel és a Budaörssel szembeni 1–3-mal) és ugyanannyival nyitotta (egyaránt 1–0-s vereség Soroksáron és Felcsúton), ezúttal „csak” három vereségnél tart a csapat.

A negatív sorozat első darabja még decemberből való a Győr elleni hazai 1–3-mal, amire már idén jött a zalaegerszegi 1–2 és a múlt heti, Siófok elleni hazai 0–2. Hogy ne állítsa be a tavalyi rossz sorozatát a Várda, ahhoz vasárnap Csákváron kellene nyernie, de legalábbis pontot szereznie.

– Érthető, hogy megviselte a játékosokat a rossz rajt, a héten mindent megtettünk, hogy a letargikus állapotban kimozdítsuk őket – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Továbbra is állítom, hogy a Siófok elleni mérkőzésen már jobban játszottunk, mint Zalaegerszegen, csak azokból a helyzetekből, amelyekből az ősszel gólokat szereztünk, ezúttal nem sikerült a kapuba találni. Ősszel is együtt nyertük meg a meccseket, a tavasziakat eddig együtt veszítettük el, és együtt kell kimásznunk a gödörből is. Bizakodó vagyok, hogy ez már Csákváron megtörténik, ennek érdekében megfelelően felkészültünk a vasárnapi mérkőzésre.

Nem véletlenül szokták mondani, hogy tavasszal szinte új bajnokság kezdődik, és a Kisvárda eddig saját testén is érezhette, hogy az addigi alsóházi csapatokkal nagyon komolyan kell számolni. A Csákvár az utolsó előtti, 19. helyen zárta a bajnokság 2017-s szakaszát, azóta viszont mindkét idegenbeli meccsét, a mosonmagyaróvárit (3–1) és a zalaegerszegit (2–0) is megnyerte. Vagyis éppen ellentétes utat járnak be mostanság, mint a várdaiak, és már a kieső helyekről is elléptek, jelenleg a 16. helyen állnak.

– A két idegenbeli mérkőzésen öt gólt szerzett a Csákvár, és ez azért beszédes adat – véli Kondás Elemér. – Minden ellenfelet komolyan kell vennünk, a jelek szerint a Csákvárt különösen, de a héten minden edzésen azért dolgoztunk, hogy megtaláljuk azt a harcmodort, amely hozzásegíthet bennünket az első idei győzelmünk megszerzéséhez. Mert ha meglesz végre az első siker, akkor visszatalálunk korábbi önmagunkhoz, efelől nincs kétségem.


next match
Budapest Honvéd
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Bozsik Aréna
2023-02-04 17:00
OTP Bank Liga, 18. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
2-2
0-1
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-01-28 14:30
OTP Bank Liga, 17. forduló