Egyforma a forma

2020-10-30 21:43:06
Kisvárda FC

Sényőn a szokottnál nagyobb figyelem övezheti tartalékcsapatunk NB III-as meccsét – BEHARANGOZÓ

Nem túlzás a rangadó jelzővel felruházni NB III-as csapatunk vasárnapi fellépését. Egyrészt a házigazda Sényő elleni megyei derbit (az egyetlent a harmadosztály keleti csoportjában) vív tartalékcsapatunk, másfelől pedig mindkét résztvevő fél parádés sorozattal rendelkezik.

Mindkét csapatra igaz, hogy megnyerte legutóbbi három meccsét (ez a sorozat legalább az egyik csapat esetében meg fog szakadni), az azokat megelőző kettőn pedig döntetlent ért el, vagyis a Sényő és a Kisvárda Master Good is veretlen az elmúlt öt játéknapon. A kisvárdaiak a legutóbbi tíz fordulóban mindössze egy vereséget szenvedtek (azt is a listavezető Tiszakécske ellen) és idegenben veretlenek, míg a Sényő otthonában kétszer veszített, a BVSC (1–2) és a Füzesgyarmat (2–4) ellen.

Nálunk változás történt a stábban, a szekcióvezetőként az utóbbi hetekben a napi munkában és a meccselésben is résztvevő Kocsis Jánost hivatalosan is kinevezték a csapat élére, míg kollégája, Szabó Balázs (és még két stábtag, Belényesi Miklós valamint Téglási Gábor) a Várda LA U15-ös csapatánál dolgozik tovább.

„Több szempontból is fontos mérkőzés előtt állunk – jelentette ki Kocsis János. – Az egyik, hogy az NB I-es keretből megkapott játékosok kellő lehetőséghez jussanak, továbbá a fiataljainkra a szokottnál is jobban szem előtt lesznek, hiszen a megyei rangadókra általában nagyobb reflektorfény vetül, márpedig ebben az osztályban régen játszottak szabolcsi derbit – mondta Kocsis János, a Kisvárda Master Good II edzője. – Ellenfelünk jól szereplő csapatában többen is megfordultak a magasabb osztályban, bőven lesz kire odafigyelnünk. Sényőn nem könnyű nyerni, a jelek szerint bennünket idegenben nem könnyű legyűrni, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy jó mérkőzés legyen a vasárnapi. Bízom a jó sorozatunk folytatásában.”

A mérkőzés pályaválasztói jogát felcserélték a felek, hiszen Kisvárdán ugyanazon a napon kellett volna megrendezni az NB I-es és NB III-as csapatunk összecsapását. A felek kölcsönösen megegyeztek ebben, hogy az őszi szezonban Sényőn mérkőznek meg egymással, így vasárnap a megyei rivális lesz a házigazda.


NB III KELETI CSOPORT, 16. FORDULÓ

Vasárnap, 13.30

Sényő-Carnifex FC (4.)–Kisvárda Master Good II (8.)

V.: Molnár R.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló