Egy pontot vihetünk haza

2022-02-26 17:30:46
Kisvárda FC

Kevés helyzetünk volt, de azok nagyok voltak, ám nem sikerült őket értékesíteni. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Claudiu Bumba, Herdi Prenga és Jaroslav Navrátil sérülés, illetve betegség miatt nem léphetett pályára a szombat délutáni zalaegerszegi mérkőzésen, amelyen viszont Bohdan Melnik jelentős mérföldkőhöz érkezett: első kisvárdai játékosként elérte a száz meccset az NB I-ben. Vele együtt ukrajnai játékosaink nem kevés lelki teherrel léptek pályára az ismert háborús események miatt, de valamennyien vállalták a játékot, bizonyítva, hogy remek sportemberek.

Beigazolódott az, amit várni lehetett, vagyis így, hogy a ZTE kedvező pozícióba került, a döntetlenből indult ki, nem erőltette feltétlenül a támadójátékot, nem adva teret az esetleges kontráinknak. Ennek megfelelően eseménytelen volt az első félidő, különösebb helyzet egyik kapunál sem alakult ki, a mieink részéről Driton Camaj elfutásai jelentettek eseményt.

Mozgalmasabbá vált a második játékrész, amely során két komoly gólhelyzetet kidolgoztunk. Előbb Jasir Asani jobbról befelé húzva lőtt ballal mellé, majd Jasmin Mesanovic átadásából Ötvös Bence került szembe a kapussal, a lövőcselt is szépen megcsinálta, de lövését védte Demjén Patrik. Közben három esetben is munkába állt a VAR, lehetséges piros lapokat vizsgáltak (kétszer is mi voltunk az érintettek), de egyik esetben sem állta meg a helyét az ítélet, így mindkét csapat teljes létszámban fejezte be a mérkőzést.

Kimaradtak a helyzeteink, így a végén a döntetlenért kellett küzdeni, ránk jött a Zete, de Anton Kravcsenkóval az összes légi veszélyt elhárítottuk, a csereként beállt Daniel Milovanovikj pedig fölé lőtte a maga lehetőségét.

Harmadszor is gólnélküli döntetlent játszottunk idén idegenben, és immár tíz fordulón keresztül őrizzük a veretlenségünket. Hogy az első három hely szempontjából ez mit ér pontosan, az a forduló további mérkőzései után kiderül.


OTP BANK LIGA: 22. FORDULÓ

ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Zalaegerszeg, 1129 néző, v.: Andó-Szabó (Vígh-Tarsonyi, Szalai D.)

ZTE: Demjén P. – Lesjak, Szerafimov, Kálnoki Kis, Bedi – Halilovic, Szankovics – Ubochioma (Milovanovikj, 72.), Spoljaric, Tajti (Fehér B., 90.) – Koszta (Gergényi, 83.). Vezetőedző: Waltner Róbert

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni (Makowski, 90.) – Melnik, Karabeljov (Zlicsics, 83.) – Asani (Peteleu, 76.), Ötvös, Camaj – Mesanovic (Gosztonyi, 90.). Vezetőedző: Erős Gábor


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló