Egy álommal szegényebben

2024-04-23 22:15:46
Kisvárda FC

A hosszabbításban még ráadásra menthettük volna a meccset, de a Paks jutott a kupadöntőbe. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Tényleg egész enyhe telünk van, de valaki szólhatna már az „illetékeseknek”, hogy április finisében járunk, véget vethetnénk a nagykabátos időknek. A kedd esti kupaelődöntőre is felfért a meleg holmi és még az eső elől is védekezni kellett.

Kezdetben mi kényszerültünk védekezésre, a Paks szokása szerint sorban ívelte a kapu elé a labdát, de sikerült átvészelni ezt az időszakot, benne Tóth Barna közeli, fölé szálló lövésével. Aztán Jaroslav Navrátil révén kétszer is meglódultunk, különösen a második után alakult ki nagy helyzet, de Milos Szpaszics fölé lőtt. Bernardo Matic viszont a kapuba fejelt Körmendi Kevin szöglete után, így bő húsz perc játékot követően mi kerültünk közelebb a Puskás Arénához, vagyis a kupadöntőhöz.

Előnyünket azonban nem sikerült konzerválni, jól helyezett lövésével szinte azonnal egyenlített Papp Kristóf. A gyors gólváltás után lehiggadtak a kedélyek, visszavettek a csapatok, így az eredmény szünetig már nem változott.

Jobban kezdtük és uraltuk is a második félidő elejét, talán túlságosan is felbátorodtunk, így fordulhatott elő, hogy a felezővonalnál elkövetett hibát a Paks megbüntetett – Hahn János egyedül ugrott ki, és értékesítette a ziccert. Innentől kezdve óvatoskodásról szó sem lehetett, menni kellett az egyenlítésért, ami magában hordozta a paksi kontrákat is. Mindkét oldalon volt esély a további gól megszerzésére (Bohdan Melnik és Andrija Filipovic távoli lövését védte Szappanos Péter, és persze nekünk a paksi „vakond" sem segített be, mint néhány hete a Zalaegerszegnek a bajnokin...), ehhez Driton Camaj járt a legközelebb, de a hosszabbításban a lécet találta el.

Így aztán nem lett hosszabbítás... Egy álommal kevesebb!


MOL MAGYAR KUPA: ELŐDÖNTŐ

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–1 (1–1)

Paks, 1798 néző, v.: Erdős (Buzás B., Vígh-Tarsonyi)

PAKS: Szappanos – Vas G., Kinyik, Lenzsér – Osváth, Vécsei (Balogh B., 80.), Windecker (Mezei Sz., 68.), Papp K., Silye (Kovács K., 68.) – Hahn (Böde, 86.), Tóth B. (Haraszti, 80.). Vezetőedző: Bognár György

KISVÁRDA: Petkovics – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi (Balogh N., 84.) – Melnik (Nikolov, 73.), Matic – Navrátil (Filipovic, 73.), Makowski (Ötvös, 62.), Szpaszics (Camaj, 62.) – Mesanovic. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Matic (0–1) a 21., Papp K. (1–1) a 27., Hahn (2–1) az 53. percben


A gólok története

21. perc: Körmendi baloldali szöglete után Matic középről, hat méterről a földre fejelte a labdát, ami a kapu bal oldalánál a vetődő Szappanos fölött a léc alá vágódott, 0–1.

27. perc: Tóth Barna fedezte a labdát, a mögüle szerelni próbáló Makowskiról továbbpattant a kapunak háttal álló Hahn-hoz, aki a tizenhatos előteréből balra pörgette Papp Kristófhoz, ő tolt rajta egyet, majd 12 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 1–1.

53. perc: Kinyik a tizenhatoson belülről kivágott labdájával Tóth Barna fordult le Lippairól még a paksi térfélen, majd kiugratta a középen a felezővonaltól egyedül meglóduló Hahnt, aki rávezette a labdát Petkovicsra, majd 12 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 2–1.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló