Ebedli-unokaként az Üllői úton

2019-02-21 13:34:09
Kisvárda FC

Kovácsréti Márk bajnoki debütálására még várni kell, de szerdán játszott először olyan meccset, amelyen két NB I-es csapat volt a pályán.

Ugyan az NB I-es bemutatkozására még várni kell, Kovácsréti Márk szerdán először játszhatott olyan mérkőzést, amelyen két élvonalbeli csapat volt a pályán. Ráadásul különös pikantériát adott a 18 éves futballista debütálásának, hogy ott – még ha nem is pontosan abban a stadionban – kerülhetett rá sor, ahol nagyapja, Ebedli Zoltán ünnepelt sztár volt a hetvenes-nyolcvanas években. A 12-szeres válogatott középpályás a Fradiban 314 bajnokit játszott, azokon 47 gólt szerzett.

„Különös, hogy az első NB I-es csapat, amely ellen játszhattam, az a Ferencváros volt, még akkor is, ha nem bajnoki mérkőzésen – nyilatkozta a mérkőzést követően Kovácsréti Márk. – A bemutatkozásnak nagyon örülök, az eredménynek már kevésbé. Azt gondolom, több is lehetett volna ebben a meccsben, hiszen az első félidőben voltak lehetőségeink, ha akkor előnyt szerzünk, teljesen más lehetett volna a forgatókönyv.”

Kovácsréti Márk a szünetben állt be csapatába, így kívülről akár fel is térképezhette, hogy mit kell tennie az eredményes játékért a folytatásban.

„Az első félidőben támadóbb szellemben játszottunk, mint szünet után, amikor már nem voltunk annyira veszélyesek a hazaiak kapujára – folytatta a debütáló. – Ebben az is közrejátszott, hogy a Fradi nagyobb nyomást helyezett ránk, tehát nem arról volt szó, hogy szándékosan adtuk volna át a területet. Hamar góllá is érett a hazaiak fölénye, a végén pedig sajnos újabb gólt kaptunk.”

Most már csak az a kérdés, hogy mikor jöhet el Kovácsréti Márk ideje bajnoki mérkőzésen is.

„Remélem, minél hamarabb – reménykedik csapatunk titánja. – Mindent megteszek azért az edzéseken, hogy megkapjam az esélyt a nagycsapatban, akár csereként is.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló