Ebben megint több volt

2019-03-09 20:19:07
Kisvárda FC

Hiába a három lécet eltaláló lövés, most sem sikerült legyőzni a Honvédot.

Mennyit ér ez az egy pont?

Így, a lefújás után nem sokkal nyilván az a válasz, hogy nem sokat, hiszen a kisvárdai csapat ismét visszaesett a kieső helyre, de alakulhat még úgy a bajnokság, hogy akár ez az egy pont is dönthet sorsokról. Vagy mondjuk az eltékozolt kettő hiánya is…

Mert azzal már tele a padlás, hogy jobb a Kisvárda, mint ősszel volt, meg ennek a csapatnak ebben az összetételében nem lenne szabad kiesnie, csak éppen egy hónapja nyeretlenek vagyunk, és az elmúlt három fordulóban az a Diósgyőr is több pontot gyűjtött, amely ezt az etapot 1–12-es gólkülönbséggel zárta…

No, de maradjunk a Honvéd-meccsnél. Amely nem indult rosszul, bár az első védést Felipének kellett bemutatnia Arisz Ben-Hatira fejese után. Utána viszont olyan támadást vezetett a Kisvárda, amelynél csak rajzolni lehetne szebbet, Brana Ilics megindulása után Sztavrosz Cukalasz a lövőcselt követően önzetlenül tálalt Lucas elé, de csapatkapitányunk a lécre lőtte a labdát. Ez már a második kapufa volt, az elejénugyanis Ilics szabadrúgása után is a léc tetején landolt a labda.

Aztán jött a gól is. Újabb szép támadás futott a pályán, annak végén Grozav megszerezte első bajnoki gólját kisvárdai színekben. Beleerősített a Honvéd, és már a hosszabbításban jártunk, amikor még szünet előtt kiegyenlített. Az elmúlt meccseken a második félidő elején jött az ellenfelek válasza, egy fokkal talán jobb, hogy most még térfélcsere előtt, mert a szünetben lehetett rendezni a sorokat. Kellett is, mert Pavlo Lukjancsukot sérülés miatt le kellett cserélni, a helyére Bohdan Melnik jött.

Ezzel együtt a második félidő eleje inkább a Honvédé volt, de aztán újra jöttek a hazai helyzetek. Gosztonyi András lövését Gróf Dávid a lécre tolta, aztán Grozav kísérletei után kétszer is védett a Honvéd kapusa, mígnem a román szélső fejese csak arasznyival ment a bal alsó sarok mellé.

Ezekből a helyzetekből jó lett volna értékesíteni legalább egyet, és akkor meg lehetett volna a győzelem, aminek az értéke nemcsak pontokban lenne mérhető. Így viszont marad a kérdés: mennyit is ér az egy pont…?


OTP BANK LIGA: 24. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–BP. HONVÉD 1–1 (1–1)

Várkerti Stadion, 2110 néző, v.: Solymosi (Vígh-Tarsonyi, Horváth R. – Szőts, Szilágyi S.)

KISVÁRDA: Felipe – Lukjancsuk (Melnik, a szünetben), Beriosz, Kravcsenko, Protics – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Sassá, 75.), Cukalasz, Grozav – Ilics (Horváth Z., 64.). Vezetőedző: Dajka László.

HONVÉD: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Gazdag, Nagy G., Ben-Hatira (Kukoc, 66.), Heffler T. – Danilo (N’Gog, 83.), Holender (Tischler, 88.). Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerző: Grozav (1–0) a 29., Danilo (1–1) a 45. percben

A gólok története

29. perc: Grozav vezette a labdát a bal oldalon, majd középen Lucas elé játszott, a csapatkapitány pedig a tizenhatosnál felbukkanó Gosztonyihoz passzolt. Ő egyből visszatette a labdát Grozavnak – Heffler Tibor beragadt, így nem volt les –, aki 10 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 1–0.

45. perc: Nagy Gergő emelt a védők mögé a jobb oldalra Batikhoz, aki egyből középre passzolt, Danilo pedig 6 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–1.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló