Dominik Kovacic is a játékosunk

2022-07-01 15:47:32
Kisvárda FC

Horvát belső védő csatlakozik csapatunkhoz, és korábbi csapata ellen mutatkozhat be.

Megérkezett az ausztriai Vorauba Dominik Kovacic, hogy aláírja csapatunkhoz szerződését. A 28 éves belső védő horvát állampolgár, az elmúlt hónap utolsó napján járt le a szerződése a román FC Universitatea Craoiva 1948 csapatánál, amely ellen akár már hétfőn pályára léphet, hiszen éppen ez a csapat lesz a második ellenfelünk Vorauban. Az első pedig a horvát Hajduk Split szombat délelőtt, ami ugyancsak pikáns lehetne a számára, de azon a mérkőzésen még nem lesz bevethető.

„Nagyon örülök, hogy aláírtam a szerződésemet az új csapatomhoz, izgatottan várom a találkozást a szakmai stábbal és az új csapattársaimmal is – mondta Dominik Kovacic, miután kézjegyével látta el a kontraktust. – Bízom benne, hogy a csapattal együtt én is tudok fejlődni, és megfelelően fel tudunk készülni a bajnokságra. Csak jókat hallottam Kisvárdáról és a magyar bajnokságról is, tudom, hogy nagyon jók az infrastrukturális lehetőségek Magyarországon, várom, hogy mindezt személyesen is megtapasztaljam.”

A fotón: Dominik Kovacic Forrás Zoltán klubmenedzsertől vette át a kisvárdai mezt


A kisvárdai csapat mintegy három hét múlva mutatkozik be a nemzetközi porondon, Domonik Kovacic ugyanakkor nem újonc ezen a téren, sőt, az első ellenfelünkről is van tapasztalata.

„Három évvel ezelőtt a bosnyák Siroki Brijeg játékosakaként szerepeltem a Kajrat ellen, hazai pályán egy nullára, Almatiban kettő egyre kaptunk ki ellene, akkor nagyon erős csapat volt a Kajrat, nagyobb költségvetéssel – elevenítette fel az emlékeit Dominik Kovacic. – Bízom benne, hogy ezúttal revansot tudok, tudunk venni rajtuk. Van némi tapasztalatom ellenük, játszottam a stadionjukban. Bizonyára felgyorsítja a kisvárdai beilleszkedésemet, hogy több futballista is játszik itt a Balkánról, őket ugyan személyesen nem ismerem, de tudom, mindannyian nagyszerű futballisták.”

Dominik Kovacic kisvárdai pályafutásához sok sikert kívánunk!


DOMINIK KOVACIC

Születési hely: Zágráb

Születési ideje: 1994. január 5.

Állampolgársága: horvát

Posztja: belső védő

Erősebb láb: jobb

Magasság: 192 cm

Pályafutása: NK Zagreb (horvát, –2017), Lugano (svájci, 2017), Sheriff Tiraspol (moldovai, 2018), Siroki Brijeg (bosnyák, 2018-2019), Lokomotiva Zagreb (horvát, 2020-2021), Velje Boldklub (dán, kölcsönben 2021), FC Universitatea Craiova 1948 (román, 2021-2022), Kisvárda Master Good (2022–)

Mezszáma: 24


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló