Dobogósok rangadója – telt ház előtt

2023-02-10 10:24:28
Kisvárda FC

A hosszabbításba torkoló kupameccs után a címvédő és éllovas Ferencvárost fogadjuk szombaton. BEHARANGOZÓ

Immár rendszeresen elmondható a Kisvárda Master Good és a Ferencváros mérkőzéseiről, hogy dobogós csapatok néznek egymással farkasszemet. Ezúttal a harmadik helyezett fogadja a listavezetőt, rangot adva az amúgy is nívósnak ígérkező mérkőzésnek.

„Minden szempontból és mindenhol kiemelt mérkőzés, ha a Ferencváros a vendég – mondta a szombati mérkőzés beharangozója kapcsán Török László vezetőedző. – A Fradi nagy fölénnyel vezeti a bajnokságot, kiemelkedő eredményességi mutatóval.Azt is látni lehet, hogy ez a helyzet nem teszi őket kényelmessé az egyes mérkőzéseken, megpróbálják a stílusukat és az akaratukat érvényesíteni. A keretük elég bő és megfelelő minőségű ahhoz, hogy az esetleges változtatásokat az összeállításban zökkenőmentesen áthidalják sérülések egy eltiltások esetén. Ugyan hétközben kupamérkőzésünk volt, de a rendelkezésünkre álló időben kellően felkészültünk a Ferencvárosból. Nehéz a Fradin gyenge pontot találni, de minden csapat esetében léteznek ilyenek, ezért megpróbáljuk ezeket megtalálni és kihasználni, de ehhez nagyon türelmesnek és koncentráltnak kell lennünk. Dobogós csapatok mérkőzése következik, telt házzal, ennek megfelelő a várakozás is. A Honvéddal vívott és az ESMTK elleni kupameccsen húsz felett volt a helyzeteink száma, és biztos vagyok benne, hogy szombaton is lesz lehetőségünk a gólszerzésre, megint csak azt hangsúlyozom, hogy koncentráltnak kell lennünk a befejezéseknél.”

A két csapat korábbi találkozásai alkalmával inkább az volt a jellemző, hogy a Fradinak akadt valamilyen hétközi kötelezettsége. Ezúttal másként volt, miután a Fradi már elbúcsúzott a kupától, a bajnoki címvédő várhatja pihentebben a szombati bajnokit.

„A hétközi mérkőzésen ugyan csak a 123. percben dőlt el a továbbjutás kérdése, de összességében sikerrel vettük a kupapárharcot – utalt a szerdára Török László. – A ráadásokkal együtt csaknem 130 percet töltöttünk a pályán a nagyon szervezett és komoly taktikai elképzelésekkel játszó ESMTK ellen. A kupameccsekben mindig benne van, hogy megnehezítik a magasabb osztályú csapat dolgát, és bár nem becsültük le az ellenfelet, azért bíztunk benne, hogy elkerüljük a ráadást. Ezen az összecsapáson is voltak olyan periódusok, amikor eltűnt a felek közötti osztálykülönbség, de végül sikerült kicsikarni a továbbjutást. A szerencse végül mellénk állt, nem volt szükség tizenegyesrúgásokra, de a pályán töltött játékperceknek azért meg lesz a hatása, már csak a csúszós, mély játéktér miatt is. A kupamérkőzés átírta a felkészülésünket a hátralévő két napra, a hosszabbítás miatt extra élettani és fizikai mutatókat produkáltak játékosaink, megint kiderült, hogy a szervezetet nem lehet becsapni. Emiatt új edzés- és meccstervvel kellett készülnünk. Ettől függetlenül maximális koncentrációval dolgoztunk és a kezdőcsapatot érintő esetleges változtatásokra is fókuszáltunk. Ez abban nyilvánulhat meg, hogy olyan játékosokat küldünk pályára a Ferencváros ellen, akik frissek és kevesebb játékperccel rendelkeznek, így az energikus fiatalok szerepeltetése is előtérbe kerülhet. Közülük vannak már olyanok, akik készen állnak a bevetésre, arra, hogy több lehetőséghez jussanak NB I-es mérkőzéseken. Akkor lehet esélyünk, ha a maximális tudásszintjüket nyújtjuk, erőt meríthetünk a stadiont teljesen megtöltő szurkolók buzdításából. közösen, együttes erővel lehetünk eredményesek.”

Csapatunkból Bohdan Melnik öt sárga lapos eltiltása miatt nem léphet pályára.


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló