Dobogósok kecskeméti rangadója

2022-10-13 18:56:27
Kisvárda FC

Szeretnénk visszavenni a második helyezést a házigazdától – ehhez győzni kell idegenben. BEHARANGOZÓ

Ugyan DVSC–Újpest és Vasas–Fehérvár mérkőzést is rendeznek az OTP Bank Liga első körét lezáró 11. fordulóban, mégis, a helyezések alapján a péntek esti Kecskeméti TE–Kisvárda Master Good összecsapás a játéknap rangadója. A tavalyi meglepetéscsapat látogat tehát az újonchoz, amely a Ferencváros (2–0) és az Újpest legyőzése (2–1) után fogadja csapatunkat.

„Kétségtelen, hogy rangadónak számít a mérkőzés, a Kecskemét nem véletlenül áll ott a tabellán, ahol – fogalmazott Török László, csapatunk kecskeméti kötődésű vezetőedzője. – A csapat rácáfolt arra, hogy az elején pusztán az újoncok lendülete repítette volna, ezzel szemben én végig azt hangsúlyoztam, hogy van alapjuk a sikereknek, méghozzá a remek szereplés a másodosztályban, ahol a végén hosszú veretlenségi sorozatot produkált a KTE. Jól ismerem az ellenfél vezetőedzőjét, Szabó Istvánt, hiszen amikor szakmai igazgató voltam Kecskeméten, akkor ő volt az NB I-es csapat vezetőedzője, később pedig egy stábban is dolgoztunk együtt. Az biztos, hogy szakmailag nagyon képzett edző, alaposan megkomponálja a taktikát, a pálya minden egyes négyzetcentiterén van feladata a játékosainak. Biztos vagyok benne, hogy ez így lesz most is. Az ő identitása nagyban azonosul a tulajdonoséval és a sportigazgatóéval, ez a triumvirátus nagyszerűen dolgozik együtt, úgyhogy Kecskeméten most minden a helyén van. Ráadásul a mi csapatunkat akarva akaratlanul is látták az elemzéseknél, hiszen mi adjuk nekik az ellenfeleket, így amikor a következő riválisukat térképezik fel, akkor a mi meccseinket nézik. Amit eddig elértek, az előtt meg kell emelni a kalapunkat. Nagyon komoly mérkőzés vár mindkét csapatra, hiszen ők szeretnék megtartani a kedvező pozíciójukat, mi pedig a legutóbbi győzelem után ezúttal is bizonyítanánk, hogy visszataláltunk a helyes útra.”

Visszataláltunk? Merthogy a vezetőedző a Vasas elleni meccs után még arról beszélt, közel kerültünk ahhoz, hogy rátaláljunk a helyes irányba vezető útra.

„Nagyon akartuk a győzelmet a Vasas ellen, amit sikerült is elérnünk, de a futballban sosem lehet megnyugodni – folytatta Török László. – Nagyon elszánt a csapat és a stáb is, a kijelölt szempontok alapján készültünk egész héten és alaposan felkészültünk a Kecskemétből és a bioritmusunkat is az esti kezdéshez igazítottuk. Mindannyian nagyon várjuk a mérkőzést.”

A fotón: Jasmin Mesanovic és társai bizonyíthatják, hogy visszataláltak a helyes útra


Mind közül a legjobban nyilvánvalóan Török László, aki játékosként, edzőként, szakmai és akadémiai igazgatóként is hosszú éveket töltött el a hírös városban.

„Nem mondanám, hogy különös presztízsértéke van számomra a mérkőzésnek, ami nem is rólam szól, hanem a Kisvárdáról, és remélem, a Kisvárda sikeréről. Tény, tizenkét év játékos- és vezetői pályafutás van mögöttem Kecskeméten, a családi fészek és a lakhelyem is ott található. De ehhez a szakmához ez is hozzátartozik. Nem tagadom, nagyon sokat köszönhetek Kecskemétnek, ahova most ellenfélként térek vissza.”

Ha nyerünk péntek este, visszaelőzzük a KTE-t és újra elfoglalhatjuk a második helyezést...

„Nyilvánvaló, hogy a két különböző filozófiával, céllal és stílussal rendelkező csapat találkozik egymással – így a vezetőedző. – Ellenfelünk az eddigi szereplésével sokat tett a bennmaradás kiharcolásáért, a jelenlegi pozíciója nagyon hízelgő a számára, de bármennyire is tiszteljük, szeretnénk az visszavenni tőle.”


A borítófotón: Török László összesen tizenkét éven át dolgozott a kecskeméti futballban

Fotók: Móricz Csaba


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló