Dicsőséges nagyhét

2021-01-30 22:49:07
Kisvárda FC

Megvan az első idegenbeli gólunk és a pontszerzésünk is a Fradi ellen – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Szegény Lucas rendre kimarad a Fradi elleni meccsekből.

Csapakapitányunk a júniusi és a szombati bajnokit is sárga lapos eltiltások miatt hagyta ki az Üllői úti stadionban, de korábban is akadt olyan kupameccs, amit kénytelen volt végigmelegíteni, mert a következő bajnokira tartalékolták az erejét.

A bajnok elleni mérkőzésre csapatunkból mások is pihenőhöz jutottak, szem előtt tartva a keddi, MTK elleni hazai bajnokit. A Fradiból is akadtak hiányzók, de a bajnokcsapat ugye soha nem lehet tartalékos, de a jelek szerint, immár a Kisvárda se nagyon.

Az egyik beugró, Lazar Zlicsics veszélyes, szögletre pattanó lövésével indult a mérkőzés, majd Jaroslav Navrátil elöl mentett bátor kivetődéssel Dibusz Dénes. Nem indult tehát rosszul a mérkőzés, ám mégis, hiszen büntetőt lőhetett a Ferencváros, s ami nem sikerült a Bajnokok Ligájában a Barcelona kapusának, Netónak, az összejött Dombó Dávidnak az OTP Bank Ligában: kivédte Ihor Haratin tizenegyesét.

Játékban cseppet sem vallottunk szégyent, az első félidő utolsó harmada pedig egyértelműen a miénk volt. Navrátil és Claudiu Bumba távolról próbálkozott, a remekül játszó Bohdan Melnik beadása pedig sokat ígérő volt, és abból Jelena Richárd harcolt ki szögletet. Ha már kiharcolta, be is fejelte a labdát – a mostani bajnokságban először kezdő, de már harmadik gólját szerző centerünk történelmi gólt ért el: ő lett az első kisvárdai játékos, aki betalált a Fradi stadionjában.

Előnnyel vonultunk szünetre, és a folytatásban is jól álltunk a lábunkon. Egészen addig, amíg a labdáért egyszerre felugró Janisz Karabeljov és Matheus Leoni össze nem fejelt egymással. A brazil játékos szédelgett, nem tudta folytatni játékot (a meccs után mentővel vitték kórházba, enyhe agyrázkódást állapítottak meg nála, de nem tartották bent megfigyelésre, a csapattal utazhatott haza, és mint elmondta, sérülése körülményeire egyáltalán nem is emlékszik).

Ha a Fehérvár elleni meccsen Cornel Ene sérülése után azt írtuk, hogy soha nem látott összetételben játszott a kisvárdai védelem, akkor mit mondjuk arra, hogy a csütörtökön igazolt Herdi Prengát máris be kellett vetni, belső védőnek állt be, ahonnan Ötvös kihúzódott jobbhátvédnek, onnan meg Melnik ment át balra. Innentől kezdve érezhető volt az összeszokatlanságuk hiánya, jött is a ferencvárosi egyenlítés. Ami után még egyszer belenyúlt a hátvédsorba a szakmai stáb, és Prenga végül jobbhátvéd lett, Ötvös pedig visszahúzódott középre.

A tervezett hármas cserével (ami előtt még Zlicsicsnek még volt egy veszélyes lövése, amit úgy védett Dibusz, hogy középpályásunkkal szemben szabálytalankodtak is) sikerült stabilizálni a játékunkat, így a folytatásban már nem kellett olyan meleg pillanatokat átélni, mint az egyenlítés előtt, amikor Olekszandr Zubkov a kihagyhatatlant is elhibázta. Illetve egyszer mégis, de akkor Franck Boli a kapufára fejelte a labdát, ugyanő elöl majd Ötvös mentett nagyot a hajrában.

A Fradi minőségi cserékkel próbált frissíteni, de így maradt az iksz, ami az első pontszerzésünk volt a Fradi elleni NB I-es mérkőzésen. A dicsőséges e heti eredményekkel pedig tartjuk a dobogós helyezésünket.


OTP BANK LIGA: 18. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)

Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Berke (Bornemissza, Horváth Z. – Solymosi, Radványi)

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G. (Wingo, 63.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 78.) – Sigér D., Haratin (Somália, 78.) – Zubkov (Isael, 63.), Nguen (Redzic, 86.), Uzuni ­– Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ötvös B., Csirkovics, Leoni (Prenga, 53.) – Karabeljov – Navrátil (Kovácsréti, 81.), Bumba, Zlicsics (Szimovics, 62.), Camaj (Sassá, 62.) – Jelena (Viana, 62.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Jelena (0–1) a 40., Uzuni (1–1) az 59. percben

A fontosabb események

12. perc: Uzuni passzolt a tizenhatoson belül Heisterhez, akit az alapvonalnál keresztező Ötvös fellökött. A megítélt tizenegyesből Haratin a jobb alsó sarkot vette célba, de Dombó vetődve kiütötte a labdát, amit Haratin még egyszer kapura lőtt, de Dombó azt is blokkolta testtel.

40. perc: Bumba balról végzett el szögletet, jobblábas beívelése tökéletes volt Jelenának, aki az öt és feles vonaláról, kissé jobbról a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, amit Dibusz nem érhetett el, 0–1.

59. perc: Heister húzott el a bal oldalon Ötvös mellett, a tizenhatos oldalvonaláról középre lőtte a labdát, amit a kivetődő Dombó mögött érkező Uzoni jobbal, öt méterről a léc alá lőtt, 1–1.


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló