Debütál az új vezetőedző

2023-03-31 13:03:41
Kisvárda FC

Milos Kruscsics szerint sokra hivatott a csapat, és ezt már szombaton igazolnák. BEHARANGOZÓ

Kéthetes szünet után folytatódik az NB I-es bajnokság, csapatunk szombaton, a 25. forduló nyitómérkőzésén, 13 órától fogadja a Puskás Akadémiát – immár az új vezetőedző, Milos Kruscsics irányításával. A felek között három pont és három helyezés a távolság, így gyakorlatilag helyosztó meccs következik.

„Azt tapasztaltam a közös munka első hetében, hogy a csapat sokra hivatott, minőségi játékoskeret áll a rendelkezésünkre, nagyon élvezem a közös munkát – mondta a beharangozóban Milos Kruscsics. – Az első benyomásaim nagyon kedvezőek tehát. A legfontosabbnak azt tartottam a héten, hogy a védekezést erősítsük, hiszen ez mindennek az alapja. Természetesen a támadással is foglalkoztunk, több figurát is átvettünk, de a védekezésen volt a fókusz.”

Milos Kruscsics két hete még az Újpest edzőjeként meccselt a szombati ellenféllel, a Puskás Akadémiával, amellyel március elején a Mol Magyar Kupában is találkozott. Úgyhogy még az is lehet, hogy a debütáló szakvezető egyelőre jobban ismeri az ellenfelet, mint a saját csapatát...

„Ez valóban így van, hiszen néhány hete többször is találkoztam velük – mosolygott Milos Kruscsics. – Saját bőrömön éreztem az erejüket, nagyon jó csapatról van szó, minőségi játékosokkal. Úgy választották ki a futballistákat, hogy a csapat képes legyen megszerezni a második helyezést, sok a tapasztalt labdarúgó, akik remek elegyet alkotnak a fiatalokkal és a magyarokkal, mint Gruber Zsombor vagy Spandler Csaba. Jó úton járnak, az elmúlt két fordulóban legyőzték a Ferencvárost és az Újpestet is, de bízom benne, hogy készen állunk a mérkőzésre, és tudom segíteni azokkal a tapasztalatokkal a csapatot, amelyeket az elmúlt időszakban szereztem a szombati ellenféllel szemben. Jó felkészülést végeztünk a héten, megpróbálunk nyerni.”

A vezetőedző számára az újpesti búcsút a Puskás Akadémia elleni 5–1-es vereség jelentette. Van a két hete történtek miatt revansvágya?

„Nem ez a fontos, hanem az, hogy a csapat miként szerepel – válaszolta vezetőedzőnk. – A fókuszom a csapaton volt, megpróbáltunk néhány dolgot fejleszteni, igyekeztünk megvalósítani néhány taktikai változtatást azok alapján, ahogy az ellenfelünk teljesített az elmúlt hetekben.”

Milos Kruscsics első kisvárdai mérkőzésen nem számíthat Matheus Leonira, akit Mezőkövesden kiállítottak, és az eltiltását tölti.


A borítófotón: A két csapat legutóbbi, novemberi meccsét idegenben nyertük meg 1–0-ra


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő