Debrecenben hagytunk két pontot

2022-01-29 21:49:04
Kisvárda FC

Négy ajtó-ablak lehetőséget is elhibáztunk, az ellenfél kapusa rendre védett. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A korábbi három élvonalbeli szezonunkban csak egyszer, 2020-ban veszítettük el az új esztendő első mérkőzését, egy-egy győzelem, döntetlen és vereség volt eddig a mérleg ezeken az összecsapásokon. A 2022-es esztendő első meccsén az ikszek számát növeltük, szombat este gólnélküli döntetlent játszottunk Debrecenben, de a látottak alapján nagy örömet ez nem váltott ki sem a csapat tagjaiból, sem pedig a szurkolókból.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján esélyesként érkeztünk a DVSC-hez, és a meccs képe is megmutatta, hogy melyik csapat van harcban a jobb helyezésekért. Még úgy is, hogy Matheus Leoni betegség miatt nem játszhatott, így át kellett szervezni a védelmet: Andrei-Ionut Peteleu lett a balhátvéd, az eredetileg belső védő Herdi Prenga húzódott ki jobbra, és Anton Kravcsenko is helyet kapott a hátsó alakzatban. Bemutatkozott az új szerzemény, Rafal Makowski is, aki támadó feladatokat kapott a középpályán.

A tapogatódzó első húsz-huszonöt perc végén a Kisvárda előtt adódott az első helyzet, de Claudiu Bumba lövését védte a debreceni kapus, Hrabina Alex. Ő a második NB I-es meccsét játszotta, az elsőn még hét évvel ezelőtt nyíregyházi színekben, mezőnyjátékosként jutott szóhoz Pakson. Mezőnyfölényben játszottunk, és egy ellenfél térféli labdaszerzés után Makowski szerezhetett volna gólt, de az ő lövését is védte Hrabina, miként Jasmin Mesanovic fejesét is a lécre tolta. A Debrecen jobbára a védekezésre összpontosított, nagy kár, hogy szünetig nem sikerült kihasználni a hátsó soros megingásait.

Szünet után kezdetben némileg kiegyenlítődött a játék, és Dombó Dávidnak is akadt védenivalója, amikor lábbal hárította Dzsudzsák Balázs távoli lövését. Kapusunkat a későbbiekben is a tizenhatoson kívülről leadott lövésekkel tették próbára. Nagy helyzetek azonban a második játékrészben is csak előttünk adódtak: két csereember, Jasir Asani, majd Driton Camaj is eldönthette volna a három pontot a javunkra. Különösen Asanié volt nagy sansz, de ő sem tudott túljárni Hrabina eszén.

A hajrában akkora volt a fölényünk, hogy szinte felbillent a pálya, de különösebb helyzet már nem alakult ki, a csereként beállt Bévárdi Zsombornak kellett mentenie a kapu torkából Mesanovic elöl. A végén a már belső védőt játszó Prenga az ellenfél térfelén elkövetett szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányban fejeztük be a meccset, a négyperces hosszabbítás végén pedig még meg kellett úszni a veszélyes Bódi Ádám-szabadrúgást.

Nagy esélyt szalasztottunk el, a látottak alapján lényegesen közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk. Annál nagyobb bajunk azonban ne legyen, hogy egy pontot szerzünk Debrecenben, a veretlenségi sorozatunk pedig már hat mérkőzésből áll.


OTP BANK LIGA: 18. FORDULÓ

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2570 néző, v.: Andó-Szabó (Márkus T., Berényi Á.)

DEBRECEN: Hrabina – Poór, Pávkovics, Deslandes, Charleston – Soltész D. (Dorian Babunszki, a szünetben), Varga J. (David Babunszki, 64.), Baráth P., Dzsudzsák (Bényei Á., 88.) – Szécsi M., Ugrai (Bódi Á., 64.). Vezetőedző: Joan Carrillo

KISVÁRDA: Dombó – Prenga, Kravcsenko (Hej, 72.), Csirkovics, Peteleu – Melnik, Ötvös – Navrátil (Asani, 64.), Makowski (Karabeljov, 72.), Bumba (Camaj, 83.) – Mesanovic. Vezetőedző: Erős Gábor

Kiállítva: Prenga a 92. percben


A kiállítás története

92. perc: Prengától vette el a labdát Dorian Babunszki a debreceni térfélen, a kisvárdai játékos lerántotta és bokán is rúgta az őt megelőző ellenfelétt. Tettéért sárga lapot kapott, immár a másodikat a mérkőzésen, így a kisvárdai csapat emberhátrányban fejezte be a mérkőzést.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló