Ciki vagy nem ciki: kiestünk

2019-12-04 19:36:07
Kisvárda FC

A korábbi kisvárdai játékos gólja miatt búcsúztunk a Magyar Kupától – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Napra pontosan egy évvel a szentlőrinci győzelem (4–1 hosszabbítás után) és alig egy hónappal a Kozármislenyben kiharcolt továbbjutás (2–1) után szerdán a harmadik Baranya megyei NB III-as csapat vendégeként lépett pályára a Magyar Kupában csapatunk, a Kisvárda Master Good. A továbbjutás egy meccsen dőlt, a tét a legjobb 16 közé jutás volt.

Ami azt illeti, a korábbi két dél-dunántúli meccsen is játszottunk a tűzzel, hiszen Szentlőrincen a rendes játékidő hosszabbításában mentettük hosszabbításra a partit, Kozármislenyben pedig a 90. percben rontottak tizenegyest a hazaiak. Addig jártunk Baranyába, míg el nem hasaltunk, és az az igazság, hogy az NB III Közép-csoportjának őszi elsője megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A remek szereplés után amolyan jutalommeccset játszó pécsiek alaposan feltüzelt, a pályán történtek közül egyetlen apróságot szó nélkül nem hagyó drukkereik támogatásával vetették magukat a küzdelembe. Lelkesedésüket már az első tíz percben le lehetett volna lohasztani, de előbb Kovácsréti Márk löbbölte a kapusba a ziccerét, majd Baranyai Ádám remek beadása után Tischler Patrik becsúszva lőtt hat méterről mellé.

Azt is el kell ismerni, az első félidőben többször nemigen jutottunk a pécsi kapu közelébe, a hazaiak házi gólkirályuk, a bal oldalon nagyon élő Hegedűs Márk vezérletével ugyanakkor többször veszélyeztettek, de a lassan egy hete magát apának valló Zöldesi Illés kapus magabiztosan helyettesítette Felipét. Közben Cornel Enét le kellett cserélni sérülés miatt, helyét a védelemben Anderson Pico foglalta el – őt a hazai közönség hamar kipécézte magának. Szünet után jött az újabb csere és átszervezés, Hugo Seco lett a jobbszélső, Gosztonyi András pedig a pálya centrumába húzódott. Valamelyest megélénkült a várdaiak játéka, az oldalvonal mellett meglóduló portugál szélsőnket csaknem derékba törte Rácz László – ezért bizony járt volna a piros lap.

A kiállítás helyett jött a pécsi vezetés: Hegedűs Márk nagyszerű lövése után a kapufáról kipattanót értékesítette egykori játékosunk Tihanyi Olivér. Aki a ballábas lövésbe bele is sérült, ápolni, majd lecserélni kellett a csatárt. Az egyenlítés reményében ritmust váltott a Kisvárda, jött Gheorghe Grozvav is, akinek a lába már lövésre lendült az üres kapuval szemben Hugo Seco remek beadása után, de egy pécsi láb közbenyúlt, így szöglet lett az akció vége. A hajrában Kovácsréti beíveléseiben bízhattunk, az egyiknél Zöldesi kapus is előrement, de igazán nagy helyzet nem alakult ki. Illetve egyszer, Bohdan Melnik beadása után igen, akkor Lucas lövése után mentett a bevetődő védő, Gajág Gergő. A végén eléggé alternatív felállást öltött a kisvárdai védelem (Gosztonyi, Melnik, Karaszjuk, Baranyai), miután Teodorosz Beriosz előre ment a felívelések lefejelésére. Ez a harcmodor sem hozott megváltást, így veszítettünk, és búcsúztunk a Magyar Kupától.

Hogy ciki-e kikapni egy NB III-as csapattól? Nyilván nem válik egy élvonalbeli csapat dicsőségére, de a Pécs a látottak alapján már NB II-es szinten áll, a várdaiak pedig mintha már az Újpest elleni szombati fellépésre is tartalékoltak volna – erre utalt az összeállítás is. A több tehetséges futballistával felálló Pécsnek jár az elismerés, megérdemelte a házigazda a továbbjutást, amivel feltették a koronát a remek őszi szereplésre.

Ugyanezt a Kisvárda a két hátralévő bajnoki meccsén (Újpest, Fehérvár) teheti meg.


MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Pécsi MFC–Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Pécs, Újmecsekaljai Stadion, 600 néző, v.: Molnár A.

PMFC: Egyed – Grabant, Gajág, Rácz L., Németh M. – Kónya D., Nikics, Futó (Szabó D., 63.), Geiger (Katona L., 87.) – Tihanyi (Koller K., 68.), Hegedűs M. Edző: Vas László

Kisvárda: Zöldesi – Melnik, Beriosz, Ene (Karaszjuk, 36.), Baranyai Á. – Lucas, Anderson Pico (Grozav, 70.) – Gosztonyi, Bumba (Hugo Seco, a szünetben), Kovácsréti – Tischler. Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Tihanyi (1–0) a 65. percben

A gól története

65. perc: Hegedűs Márk 15 méteres lövése a baloldali kapufát találta telibe, a kipattanó labdát Tihanyi 10 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtte, 1–0.

Vas László: – Csak fokozni tudom, amit az őszi utolsó bajnoki után mondtam, nagyon-nagyon büszke vagyok csapatomra, mert mindent megtett, hogy kiszolgálja a nem annyira szurkolóbarát időben szurkolóinkat. Ha kicsit vagányabbak a játékosok, már az első félidőben megszerezzük a gólt.
Dajka László: – A hazaiak nagyon motiváltan és szervezetten futballoztak, megérdemelt a továbbjutásuk.


A fotón: Tihanyi Olivér (pirosban, szemben) gólja szomorította a kisvárdaiakat


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló