Boldog apaként a pályán

2023-08-18 15:56:54
Kisvárda FC

Belső védőnk, Domihik Kovacic éppoly emlékezetes meccset játszana Debrecenben, mint tavaly októberben.

Ha van mérkőzés, amelyre magyarországi pályafutásából sokáig emlékezni fog Dominik Kovacic, az a tavalyi debreceni. Akkor még nem tudtuk, de a későbbi bronzérmes otthonában nyert október 24-én (az szintén egy hétfői nap volt, ahogy most is a hét első napján leszünk vendégek a Nagyerdei Stadionban...) a kisvárdai csapat 3–2-re, úgy, hogy a mérkőzésen kétszer is hátrányba került. A harmadik, győztes gólunkat megelőzően a horvát belső védő szerzett labdát, és ugratta ki nagyszerűen a helyzetét gólra Jaroslav Navrátilt.

„Nagyon jól emlékszem az előző idényben a Debrecen elleni idegenbeli meccsre, mert szép győzelmet arattunk – mondta Dominik Kovacic. – A szurkolók számára nagyon érdekes meccs volt, mert öt gól is született, és szerencsénkre egygólos különbséggel nyertünk. Amúgy szeretek a Debrecen ellen futballozni, mert olyan csapat, amely szó szerint játssza a futballt, a kapustól építkezik és a csapat mozgása is nagyon egységes. Azzal nekünk nincs mit foglalkoznunk, hogy a DVSC hazai pályán öt nullra veszített az osztrák Rapid Wien ellen csütörtökön, és erre hogyan reagálnak majd hétfőn. Nekünk csak magunkkal kell törődnünk, és azzal, hogy meg tudjuk valósítani mindazt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Amúgy a Rapid nagyon jó csapat és egyéni hibák is kellettek ahhoz, hogy ilyen súlyos legyen a Debrecen veresége.”

Három idegenbeli meccsen eddig négy pontot szerzett a csapat, és a pályaválasztói jog újbóli felcserélésével a hatodik fordulóban, szeptember 1-jén az Újpest ellen játszunk csak először itthon. Hogy még eseménydúsabbak legyenek a mögöttünk hagyott napok, a héten edzőváltás is történt a csapatnál, immár az eddigi stábtag, Gerliczki Máté irányít.

„Úgy vélem, nem rossz, hogy négy pontot szereztünk az első három idegenbeli meccsen – véli horvát hátvédünk. – Az MTK elleni bajnoki után mégis szomorúak voltunk, mert érződött, hogy mi vagyunk a jobb csapat, mégsem tudtunk nyerni, Kecskeméten pedig a kisvárdai szint alatt teljesítettünk. Az edzőváltástól azt várom, hogy új energiákat kapunk. Gerliczki Máté vezetőedzőként új, de mindannyian ismerjük, és tudjuk, mit akar tőlünk, mert már hosszabb ideje a csapatnál van.”

Dominik Kovacic életében nagy változás, hogy egy hónapja Zágrábban megszületett a kislánya, így azóta boldog apaként léphet pályára.

„A családom még nincs itt, Kisvárdán, de az Újpest elleni mérkőzés után válogatott szünet következik, azt az időszakot arra is kihasználom, hogy elhozzam őket, és végre újra együtt lehetünk. Alig várom, hogy a kislányommal lóghassak, és élményeket gyűjthessek vele életem hátralévő részében” – beszélt a magánéletéről Dominik Kovacic.


A borítófotón: Dominik Kovacic (fehérben) tavaly ősszel Debrecenben a védelemből fellépett a középpályára és győztes gólpasszt adott

Fotó: Ombodi Tamás


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló