Bő negyedórás rövidzárlat

2023-05-07 00:01:37
Kisvárda FC

Csak a második félidő elején asszisztáltunk a bajnokavatáshoz – de akkor nagyon. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Azzal, hogy péntek este kikapott a Kecskemét, bajnok lett a Fradi, az elsőségéhez egyetlen pontot sem kell(ett) szereznie a hátralévő négy fordulóban. Azt azonban tudtuk jól, hogy ettől még nagyon nehéz meccs vár ránk szombat este a Groupama Arénában – igazi fiesztahangulatban.

Főleg, hogy a sérült Ötvös Bence és Anton Kravcsenko mellett Rafal Makowski sem tudta vállalni a játékot. Bekerült viszont a kezdő tizenegybe Lucas, aki a mérkőzés napján ünnepelte 34. születésnapját, ráadásul kisvárdai színekben a 100. NB I-es bajnokiján vezethette ki társait a kezdéshez. De csak az oldalvonalig, mert csapatunk – kiegészülve az FTC utánpótláskorú játékosaival – persze, hogy sorfalat állt a friss bajnokoknak, akiknek pályára lépését óriási üdvrivalgás övezte.

Soha ennyi néző előtt nem játszott még kisvárdai csapat (a rekordot a legutóbbi Üllői úti fellépésünk jelentette 9111 drukkerrel), és úgy tűnt, a mieinket is feldobta az atmoszféra. Nem állítjuk, hogy uraltuk a meccset, de azt sem, hogy annyira törte volna a hátunkat a háló a védekezéstől. Az elején megúsztunk egy lesgólt, Hindrich Ottónak volt néhány bravúrja, de összességében nem lógott a levegőben a hazaiak gólja. Sőt, vezettünk néhány formás ellentámadást, amelyekből az utolsó passzok hiányoztak az igazán nagy helyzetekhez, az első játékrész hajrájában pedig több beadással is veszélyeztettünk.

A második félidőben aztán bő negyedóra alatt romba döntöttünk mindent, vagy ha úgy tetszik, a Ferencváros ekkor futballozott bajnokhoz méltóan. Az nem megszokott, hogy Pászka Lóránd ontaná a gólokat, az azonban igen, hogy ifjabb Lisztes Krisztián rendre betalál – nos, ők ketten szerezték a Fradi első két találatát. A harmadikat pedig Ryan Mmaee, aki a két csapat szeptemberi mérkőzésén duplázott.

Az utolsó fél órára az maradt a kérdés, hogy állva halunk-e meg, nos, ha azt vesszük, hogy újabb gólt már nem kaptunk (Jaroslav Navrátil a gólvonalon mentett Nicolas Sagal emelését követően), és a hajrára némileg felpörögtünk (ezt Vida Kristopher léc alá tartó, Dibusz Dénes által védett lövése, valamint Dominik Kovacic védők révén blokkolt kísérlete jelezte), akkor ez megvalósult, de összességében nem férhetett kétség a bajnok győzelméhez.

Mi pedig zsinórban tizedik mérkőzésünkön maradtunk nyeretlenek.


OTP BANK LIGA: 30. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–0 (0–0)

Groupama Aréna, 13 133 néző, v.: Pintér Cs. (Tóth V., Belicza)

FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Baráth P., Zachariassen (Lisztes K., a szünetben) – A. Traoré (Mercier, 75.), Gojak (Esiti, 80.), Marquinhos (Sagal, 65.) – Owusu (R. Mmaee, a szünetben). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, D. Kovacic, Jovicic, Leoni (Alic, 64.) – Melnik, Lucas (Karabeljov, 56.) – Navrátil, Szpaszics (Ilievszki, 79.), Camaj (Vida K., 79.) – Mesanovic. Vezetőedző: Milos Kruscsics

Gólszerző: Pászka (1–0) a 49., Lisztes K. (2–0) az 53., R. Mmaee (3–0) a 63. percben


A gólok története

49. perc: Adama Traoré jobbról, a tizenhatos sarkától ballal adott középre, a labda a túlsó kapufánál lepattant Hej mellett, a mögüle kibújó Pászka pedig egy méterről a kapu jobb felső sarkába fejelte, 1–0.

53. perc: Adama Traoré húzott el a jobb oldalon Dominik Kovacic mellett, az alapvonaltól középre adott, Kovacic lábán felperdült kicsit a labda, amit az érkező Lisztes Krisztián jobbal, nyolc méterről könnyedén lőtt a kapu közepébe, 2–0.

63. perc: Gojak végzett el szabadrúgást jobbról, a tizenhatos és az oldalvonal közötti területről, beívelése után a Jovicicot a kaputól hét méterre „megmászó” Ryan Mmaee bal térdéről vágódott a labda a jobb alsó sarokba, 3–0


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló