Bepréselték, visszaelőztek

2020-05-14 10:31:52
Kisvárda FC

Három éve ezen a napon történt: Rajczi Péter főszereplésével a Dorog ellen kiharcolt győzelem életben tartotta a reményeket.

A 2016-2017-es bajnokság 34. fordulójában a Kisvárda Master Good elveszítette a megyei rangadót Nyíregyházán (2–0, a sorozatunkban írtunk a mérkőzésről), vele együtt a feljutást érő második helyezést is. Az ügy azonban négy játéknappal a vége előtt sem volt veszve, hiszen egyrészt hazai mérkőzés következett (márpedig azok közül azon a tavaszon hétből hetet nyert meg a csapat), másfelől a napra pontosan három évvel ezelőtt, tehát 2017. május 14-én játszott 35. fordulóban a két fő rivális, a Balmazújváros és a Soroksár egymás ellen játszott.

Mi pedig a Dorogot fogadtuk a Várkertben, ami nem tűnt rázós feladatnak, hiszen a vendégek a tabella közepén foglaltak helyet a kiesés rémétől már nem fenyegetve, és az őszi szezonban idegenben is sikerült legyőzni őket 4–1-re. Aztán a meccs maga az lett. Mármint rázós.

Ugyan a vezetés korán megvolt (Rajczi Péter értékesítette a tizenegyest), de az első félidő zárása előtt egy balszerencsés öngóllal egyenlített a Dorog, amely szünet után elkezdett futballozni. Feszült időszakot kellett átélnie csapatunknak, sehogy nem akart összejönni a vezető gólt. Révész Attila szakmai igazgatóban élt a szándék, hogy újabb csatárt küldjön a harcmezőre, de közben arra is kellett figyelnie, hogy Talabér Attila sérüléssel bajlódott, márpedig az ő helyére kötelezően bevetendő fiatalt kellett volna becserélni. A védő aztán összeszorította a fogát, jöhetett előre Horváth Zoltán, aki a 86. percben kapuba préselte a győztes gólt. Méghozzá Rajczi Péter átadásából – a rutinos csatár a gól-gólpassz kombójával, valamint a mérhetetlen mezőnymunkájával a mérkőzés hősévé vált.

„Nagyon nagy energiákat mozgósítottunk a Kisvárdára valóban futballozni érkező és jól is játszó Doroggal szemben, ahogy tettük azt a Vác, a Mosonmagyaróvár vagy éppen a Siófok ellen – nyilatkozta az akkor tíz góljával a kisvárdai házi góllövőlistát is vezető Rajczi Péter, akit sorozatunk április 9-i részében már megszólaltattunk, akkor a Cigánd elleni idegenbeli győzelem (2–0) évfordulója kapcsán. – Az első félidő a miénk volt, de balszerencsés körülmények után megkaptuk az egyenlítő gólt, amelyet követően a második játékrész már valóban kiegyenlítettebbnek bizonyult. A nagy akarat meghozta a sikert, lehet, hogy picit szerencsénk is volt, de nagyon akartuk ezt a három pontot, és megérdemelten szereztük meg.”

A Soroksár–Balmazújváros összecsapáson pedig a zsinórban nyolcadik hazai meccsét megnyerő kisvárdaiak szempontjából a létező legjobb eredmény, 1–1-es döntetlen született, így a mieink visszafoglalták a tabellán a második, feljutó helyezést, egy-egy ponttal megelőzve a közvetlen riválisokat.

Innen lehetett nekifutni a hátralévő három fordulónak.


2017. MÁJUS 14.

2016-2017-ES IDÉNY, MERKANTIL BANK LIGA (NB II), 35. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DOROGI FC 2–1 (1–1)

Várkert, 1022 néző, v.: Gyarmati (Máyer, Punyi)

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Izing – Hej (Bacsa, 57.), Horváth A. (Horváth Z., 80.), Lucas, Vári B. – Oláh G., Rajczi, Cseri T. (Fodor A., 60.). Szakmai igazgató: Révész Attila

Dorog: Demjén – Kővári, Berkó, Hauser (Sitku, 88.), Bora, Perovics (Grabant P., 56.) – Tóth M. (Szedlár, 66.), Lénárt, Medgyes, Mészáros Á. – Simon A. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gól: Rajczi (11-esből, 1–0) a 17., Ivancsics A. (öngól, 1–1) a 41., Horváth Z. (2–1) a 86. percben


A borítófotón: Rajczi Péter mindkét kisvárdai gólban főszerepet játszott


Holnapi emlékünk: Ez még nem az „a” balmazújvárosi meccs


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló