Beoltva gól ellen

2023-04-23 16:26:30
Kisvárda FC

Pakson csak felvillanásaink voltak és vereséget szenvedtünk a vasárnapi bajnokin. – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A két csapat nemrégiben helyet cserélt egymással a dobogón, így a vasárnap Pakson fellépő Kisvárdára az a feladat várt, hogy megközelítse az atomvárosiakat, ehhez mindenképpen nyerni kellett. Az első percben már két szögletet végzett el a házigazda, és kellett tíz perc ahhoz, mire tudtunk jönni a szorításból, Driton Camaj tizenhatoson kívüli lövése jelentette az első próbálkozásunkat.

A paksiak elsősorban a bal oldalon próbálkoztak, mi pedig azzal segítettünk nekik, hogy sok labdát eladtunk a saját térfelünkön és akadt néhány hajmeresztő felszabadításunk. Elöl Jasmin Mesanovic küzdött a labdáért, ha sikerült megtartania, a szélsőket igyekezett játékba hozni, így volt egy biztató megugrása Jaroslav Navrátilnak, valamint egy távoli lövése Bohdan Melniknek. Az első félidő hajrájában újra a Paks dominált, nem lehet azt mondani, hogy ne megérdemelten jutott volna előnyhöz, de a gól több mint elkerülhető lett volna, hiszen Matheus Leoni akkor szabálytalankodott a hazaiak támadójával, amikor Hindrich Ottó már birtokolta a labdát. Két és fél meccsnyi idő eltelte után született tehát gól a fellépéseinken, kár, hogy nem mi szereztük.

Nem volt mást tenni, mint veszélyesebb üzemmódra váltani, és a második félidőt mi kezdtük elszántabban, formás támadásokkal, szögletekkel. A Paks a leendő gólkirály mellé becserélt egy korábbit, Hahn Jánost, aki rögvest helyzetbe került, de rosszul találta el a labdát az ötösön belül. A túloldalon Rafal Makowski veszélyesen középre lőtt labdáját ütötte ki Nagy Gergely. A következő akciónál megint Makowski térült-fordult a tizenhatoson belül, átadásából az akciót kísérő Széles Imre Antal lőtt veszélyesen, de a hazai kapus megint hárított. Percekig pattogott a paksi tizenhatosnál pattogott a labda, amely a lécen is landolt, miután Camaj veszélyes beadása után a menteni igyekvő Szabó János saját csapattársát, Kádár Tamást találta el, az ő lábáról került csaknem a kapuba a játékszer.

A kontrákra hagyatkozó paksiak Hahn révén növelhették volna előnyüket, de Hindrich lábbal védett a ziccerből leadott lövése után. Fogytak a percek és jöttek a cserék, mindkét oldalon beállt a klublegenda, előbb Lucas, majd Böde Dániel. A meccset azonban Varga Barnabás döntötte el, duplája egyben a huszonharmadik gólját jelentette a bajnokságban.

Mi viszont továbbra is be vagyunk oltva gól ellen, egymást követő harmadik meccsen sem találtunk a kapuba, és nyolc forduló óta képtelenek vagyunk nyerni.


OTP BANK LIGA: 28. FORDULÓ

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2­–0 (1–0)

Paks, 2098 néző, v.: Káprály (Kóbor, Horváth Z.)

PAKS: Nagy G. – Kinyik, Kádár T., Szélpál N. – Osváth, Sajbán Máté (Böde, 75.), Haris (Vas G., 60.), Balogh B. (Gyurkits, 89.), Szabó J. – Skribek (Hahn, a szünetben), Varga B. Vezetőedző: Bognár György

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Jovicic, Széles, Leoni – Melnik, Ötvös (Karabeljov, 73.) – Navrátil (Szpaszics, 59.), Makowski (Lucas, 73.), Camaj (Ilievszki, 80.) – Mesanovic. Vezetőedző: Milos Kruscsics

Gólszerző: Varga B. (11-esből, 1–0) a 43., Varga B. (2–0) a 77. percben


A fontosabb események

39. perc: Varga Barnabás futott el a bal oldalon, beadása után a középre szálló labdát Hindrich lehúzta, ám közben Leoni összeakasztotta Skribek lábait. A játék tovább folytatódott, mígnem az oldalon kívülre került a labda, ekkor a VAR-vizsgálat után Káprály Mihály játékvezető is visszanézte az esetet, és tizenegyest ítélt.

43. perc: A büntetőből Varga Barnabás jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, Hindrich hiába vetődött jó irányba, a pontosan helyezett labdát nem tudta hárítani, 1–0.

77. perc: Balogh Balázs a tizenhatosos bal oldali vonalától visszafelé passzolta a labdát Varga Barnabáshoz, aki kissé balról, 17 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 2–0.


A borítófotón: Az első gólt megelőző pillanat – már Hindrich Ottó kezében a labda, de Skribek Alen elesett Matheus Leoni szorításában


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló