Benne van a válogatottban

2020-08-12 10:01:00
Kisvárda FC

Szélsőnket is azok közé az U20-as játékosok közé jelölték, akik rendszeres játéklehetőséghez juthatnak.

Közeledik a bajnoki rajt az NB I-ben, ahol továbbra is érvényben marad a fiatalok szerepeltetésére vonatkozó ajánlás, amivel a klubok akár ötvenmillió forintot is kereshetnek a bajnoki év végére. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a 33 forduló teljes időtartamában, vagyis legalább 2970 percen keresztül foglalkoztassanak fiatal játékos(oka)t. Ezúttal a 2000-ben vagy később született játékosok az érintettek, azzal a megkötéssel, hogy a 2001-es vagy fiatalabb születésűek játékpercei duplán számítanak.

A legutóbbi, 2019-2020-as bajnokságban csapatunk, a Kisvárda Master Good is elérte a bónuszhoz szükséges játékperceket. Elsősorban Kovácsréti Márk jóvoltából (aki egy éve még a „duplaszorzós” kategóriába tartozott), de rajta kívül Szőr Levente, Czene Zalán és Bíró Roland is rakott fiatalpercet a közösbe. Az idén Kovácsréti esetleges játékpercei már nem szorzódnak, a 25 játékosban limitált keretben helyet kapott Szőr Levente viszont 2001-es születésűként még továbbra is „duplázós”.

Szóval a közelgő bajnoki rajt apropóján az utanpotlassport.hu portál számba vette, hogy kik azok a játékosok, akik hozhatják klubjuknak az ötven „millát”. Az esélyesek közül a fiatalok sportjával foglalkozó szakportál összeállított egy U20-as válogatottat, amelyben helyet kapott a jövő hónap első napján huszadik születésnapját ünneplő játékosunk, Kovácsréti Márk is. Szélsőnket a csatárposztra jelölték, éppen első fordulós ellenfelünk, a Budafokban a Mol Fehérvár kölcsönjátékosként szereplő, a tavalyi Puskás-díjas gólt szerző Zsóri Dániel mellé.

Az utanpotlassport.hu NB I-ben szereplő játékosokból összeállított válogatottja: Kiss Ágoston (Puskás Akadémia) – Orosz Donát (Diósgyőr), Szűcs Kornél (Diósgyőr), Varju Benedek (MTK) – Szendrei Norbert (Bp. Honvéd), Radics Márton (Puskás Akadémia) – Szánthó Regő (Zalaegerszeg), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (MTK) – Zsóri Dániel (Budafok), Kovácsréti Márk (Kisvárda Master Good)


(A borítófotón: Kovácsréti Márk is helyet kapott a virtuális válogatottban)


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló