Benépesedett az öltöző

2024-01-05 16:41:51
Kisvárda FC

Változások a stábban, a pénteki felmérések után szombaton már pályán edz a csapat.

A december 16-án, az Újpest ellen 4–0-ra megnyert utolsó bajnokit követően csaknem három héttel találkoztak újra csapatunk tagjai, akik pénteken délután gyülekeztek újra a Várkerti Stadion öltözőjében. Az első napi programban a felmérések egy része szerepelt, szombaton már pályán tart edzés Feczkó Tamás vezetőedző, majd a jövő hét eleji gyakorlások közepette két csoportban az orvosi vizsgálatokon is átesnek a futballisták.

Változás a keretben, hogy lejárt az eddigi harmadik számú kapus, Mihajlo Hotra szerződése, amelyet nem hosszabbítottak meg, az ő helyét az NB III-as tartalékcsapatban ősszel már bizonyított Borisz Ponomarenko foglalja el. A 17 éves játékos az Újpest elleni meccskeretben már helyet kapott. Kölcsönben az NB II-es Budafoki MTE-nél szerepel a tavasszal Czérna Erik, aki számára balszerencsés volt az elmúlt időszak, három súlyos sérüléssel, műtétekkel. A húszéves futballista az NB I-ben legutóbb tavaly március 11-én, a DVSC ellen kapott lehetőséget, akkor szakadt el a keresztszalagja, az ősz végefelé az NB III-as csapatban tért vissza, most a másodosztályban juthat játéklehetőséghez.

Változás a szakmai stábban, hogy mindkét asszisztensedző távozott: Bojan Trkulja és Felipe Matos sem Feczkó Tamás munkáját segíti a jövőben. A stábba érkezett Márton István, aki dolgozott már együtt a jelenlegi vezetőedzőnkkel, és az elmúlt szezonban a Várda LA U16-os csapatát irányította sikeresen. Ugyancsak asszisztensedzőként dolgozik a csapatnál ifjabb Szilvási Zoltán, aki már tevékenykedett az akadémiánkon, majd a Puskás Akadémiához került, onnan tért most vissza. Mindkét új stábtagnak maradnak feladatai az akadémiánkon is.

Ami a keretet illeti, Borisz Ponomarenko mellett további két fiatal került fel az NB III-as keretből: Artur Kozacsuk, valamint az őszi utolsó két meccsen már szerephez jutott Nazar Ponomarenko. További változások annak függvényében várhatók, hogy lesz-e még távozó. Az első edzőmeccset január 13-án szombaton a szlovák élvonalbeli MFK Zemplín Michalovce ellen játsszuk.


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló