Bemutatjuk kupaellenfelünket

2020-10-27 09:30:46
Kisvárda FC

A sorozat korábbi győztese, az NB II-be visszavágyó csapat otthonában játszunk szerdán.

Kecskéd után Kecskemétre utazunk a Mol Magyar Kupában – ha továbbjutunk és versenyben lenne még a Tiszakécske, akkor jó eséllyel őket kapnánk. De mivel az NB III Keleti csoportjának éllovasát, a Kécskét a DVSC már az előző fordulóban kiejtette, ezért ez az egész csak egy rossz, de azért kihagyhatatlan szóvicc volt.

Az viszont sokkal komolyabb, hogy milyen múlttal is rendelkezik a Kecskeméti TE. A klubot éppúgy 1911-ben alapították, mint a kisvárdait, sokáig a városi riválissal, a Kecskeméti SC-vel, és annak jogelődeivel is meg kellett küzdenie, majd fúzióra is lépett egymással a megyeszékhely két klubja.

Bár hazánk hetedik legnagyobb városa, Kecskemét Bács-Kiskun megye székhelye, a megyében mégis előbb volt NB I-es csapat Tiszakécskén (na tessék, már megint), illetve Akasztón, a Stadler FC jóvoltából. A legtovább mégis a KTE vetette meg a lábát az élvonalban, ahova 2008-ban jutott fel először, és egészen a 2015-ös kizárásáig ott szerepelt, közben 2011-ben a Videoton ellen 3–2-re megnyert döntővel Magyar Kupát is nyert.

A kizárás után szinte mindent elölről kellett kezdeni, három évet sínylődött a Kecskeméti LC-KTE SI néven a megyei I. osztályban a csapat, majd 2018-ban feljutott az NB III-ba, és újfent a KTE nevet viseli. A harmadosztály Közép-csoportjában 2018-2019-ben a kilencedik, tavaly a 11. helyen végzett a KTE-Hufbau, most pedig 15 forduló eltelte után a listavezető Ferencváros II-től két ponttal lemaradva a második helyen áll. Érdekesség, hogy amikor a klub története során először az élvonalba jutott, akkor az NB II-ben épp a Fradit sikerült megelőznie. Úgy értjük, a Fradi első számú csapatát…

A kecskeméti csapat edzője Gombos Zsolt, aki többnyire fiatal játékosokkal dolgozik együtt. Kisvárdán a legismertebb KTE-futballista a kapus Lékai Soma, aki 2016-2017-ben volt a játékosunk. A kecskemétiek vasárnap 1–1-es döntetlent játszottak hazai pályán a Szegedi VSE-vel, előtte 3–0-ra nyertek Kőrösladányban. Házi góllövőlistájukat Károly Bálint vezeti tíz találattal, de a Békéscsabáról igazolt, tavaly a Ferencváros elleni kupabravúr alkalmával gólt is szerzett Tóth Dánielre is érdemes odafigyelni – ő jelenleg kilenc találatnál tart. Ellenfelünk a Mol Magyar Kupa előző fordulójában a Veszprém megyei I. osztályban szereplő Tihanyi FC otthonában aratott 5–0-s győzelmet.

Figyelmeztető jel, hogy tavaly is komoly múlttal rendelkező, akkor az NB III-ban szereplő nagyváros, a feljutásért harcoló és célját végül elérő Pécs csapata ellen estünk ki (1–0) a kupából. A Kecskemét jelenleg hasonló státuszú, a mieink számára komolyan veendő csapat.

A szerdán 13 órakor kezdődő mérkőzés szurkolói információja, hogy a vendégszektorba szóló jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. A vendégszektor N jelzéssel van ellátva, amely a 2-es és 3-as kapunál található pénztáraktól érhető el. A mérkőzés alatt a nézőtéren is kötelező a maszk viselése.


A borítófotón: Korábbi kapusunkat, Lékai Somát a szerdai ellenfél soraiban köszönthetjük


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló