Bemutatjuk a kolozsvári CFR-t

2019-11-13 17:25:55
Kisvárda FC

Vasárnapi ellenfelünk az újkori román futball kirakatcsapata, kétszeres címvédő a bajnokságban és Európa-liga-főtáblás.

A legutóbbi két román bajnokság győztese, a hazájában összesen kilenc bajnoki elsőséggel büszkélkedő CFR 1907 Cluj vendégségét élvezi majd vasárnap a Kisvárda Master Good a helyi idő szerint 16, magyar idő szerint 15 órakor kezdődő barátságos mérkőzésen. Nem túlzás, „Csefere” az újkori román futball kirakatcsapata, amely megtörte a bukaresti klubok hegemóniáját, és a Bajnokok Ligája valamint az Európa-liga-főtábláján is szerepelt már. A második számú európai sorozat csoportkörében most is játszik a kolozsvári csapat, négy forduló után kilenc ponttal a továbbjutást érő második helyen áll (a skót Celtic mögött, az olasz Lazio és a francia Rennes előtt), egy pontra van szüksége ahhoz, hogy tavasszal az egyenes kieséses szakaszban is versenyben legyen.

A CFR a legutóbbi El-meccsen, a múlt héten csütörtökön hazai pályán 1–0-ra nyert a francia Rennes ellen, azon a mérkőzésen az alábbi össze állításban szerepelt: Arlauskis – Boli, Peteleu (Hoban), Burca, Camora – Culio, Bordeianu, Djokovic – Deac (Paun), Traore (Rondon), Omrani.

Vasárnap a bajnokságban a Dinamo Bucuresti ellen játszott 0–0-t, akkor az alábbi összetételben: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora – Itu (Aurelio), Hoban, Paun (Omrani) – Costache, Rondon, Pereira (Bordeianu). A döntetlennel a CFR továbbra is az élen áll a táblázaton, két ponttal megelőzve a második FC Vitorult.

A svédek elleni hazai és a spanyolok elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre készülő román válogatottnak a CFR-ből Andrei Burca és Ciprian Deac a tagja, így ők biztosan nem játszhatnak majd a Kisvárda ellen.

A legnagyobb név a klubnál kétségtelenül a vezetőedző, Dan Petrescu. Az 51 éves korábbi jobbhátvéd 95-ször játszott a román válogatottban, résztvevője volt az 1994-es és 1998-as világbajnokságnak valamint az 1996-os és 2000-es Európa-bajnokságnak. 1994-ben az ő góljával győzték le 1–0-ra a házigazda Egyesült Államok csapatát, ezzel bejutottak az egyenes kieséses szakaszba, és végül csak a svédek elleni negyeddöntőben tizenegyespárbajt követően búcsúztak. Petrescu hazája akkori meghatározó csapata, a Steaua mellett játszott Olaszországban a Foggia és a Genoa, Angliában pedig a Sheffield Wednesday, a Chelsea (1995 és 2000 között 152 bajnokin!), a Bradford és a Southampton csapataiban. Petrescu második időszakát tölti a kolozsváriak vezetőedzőjeként.

A mérkőzésnek a CFR Dr. Constantin Radulescu Stadion ad otthont, amelynek befogadóképessége 23 500 fő. A mérkőzés egyben jótékony célt is szolgál, és Erdély több településéről is érkeznek buszokkal iskolás gyerekek, hogy tanúi legyenek az összecsapásnak.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló