Bejelentettük a címercserét

2020-07-23 13:36:31
Kisvárda FC

A hagyományok folytatását és egy korszak kezdetét is jelenti a lépés, amire elszántuk magunkat.

Tisztelt Szurkolóink, Kedves Szimpatizánsaink!

Klubunknál az utóbbi hónapokban jelentős változások történtek, a pályán kívül is elindult egy olyan folyamat, amely lendületet adott fejlődésünknek. Ennek a folyamatnak a részeként a klub arculatváltozása mellett döntöttünk. Erre jó alapot szolgáltat, hogy utánpótlásműhelyünk, a Várda Labdarúgó Akadémia az országos elitbe került, felnőtt csapatunk pedig immár másodszor vetette meg a lábát az élvonalban, és harmadik idényét kezdheti a legjobbak között.

Az arculati elemek megváltoztatásának első lépéseként címercsere mellett határoztuk el magunkat. Erre már csak azért is szükség volt, mert az eddig használt jelképünk kísérteties módon hasonlított egy külföldi klub címerére, ami miatt a közösségi médiafelületeinket nagymértékben elárasztották a spanyol nyelvű hozzászólók – ezt pedig szurkolóink sokszor nehezményezték, és a mi mindennapi munkánkat is megnehezítette.

Az új címer elkészítésébe bevontuk a szurkolóinkat, így igyekeztünk megteremteni annak lehetőségét, hogy a drukkerek is azonosulni tudjanak az új klubjelképpel. A szurkolók képviselőivel közösen határoztuk meg azokat a motívumokat, amelyeket mindenképpen tartalmaznia kellett az új címernek. A város címeréből a nyakára a farkával tekeredő sárkányt vettük át, amely a Kisvárda felemelkedését nagyban meghatározó Várday-család egykori címerének volt az alapmotívuma, mint az önfeláldozás szimbóluma. A sárkány egyben azt a fajta küzdést is jelképezi, amely a kisvárdaiakra és a csapatunkra is mindig jellemző volt, és szándékaink szerint az is marad. Nem maradhatott ki a címerből a vár sem, mint Kisvárdát leginkább jellemző idegenforgalmi látványosság. A színek megválasztásakor a piros-fehér klubszínek adottak voltak, ehhez társult az arany, szimbolizálva, hogy klubunk napjainkban a legszebb időszakát éli, egyben egyik jelentése szerint az önbizalmat is erősíti. A klasszikus futball-labda a hagyományokra utal, hiszen klubunk jövőre ünnepli alapításának 110 éves évfordulóját. A Várda feliratot pedig a Kisvárda váltja fel, hiszen az identitásunk szorosan a városhoz köthető.

A klubcímert és az ahhoz kötődő grafikai elemeket professzionális szakemberrel készíttettük el, több lépcsőben, az egyes stációkat egyeztetve és véleményezve a klub erre a célra felállított testületével, valamint a szurkolók képviselőivel. A címert azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy a következő legalább száz évben be tudja tölteni a neki szánt szerepet. Hamarosan a termékpalettánkon is az új címerrel jelenünk meg.

A címert csütörtökön házi ünnepség keretében mutattuk be, erről hamarosan beszámolunk.

next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló