Ballábasként a jobb oldalon

2019-09-07 14:13:13
Kisvárda FC

Kovácsréti Márk végezhette az U21-es válogatott szabad- és szögletrúgásait a dániai Aarhusban.

Más ez a történet, mint az egy évvel ezelőtti. Akkor az U19-es válogatott összetartásán vett részt Kovácsréti Márk, akinek igazából nem volt esélye bekerülni a szűkebb keretbe.

Aztán eltelt egy év, az NB I-es bajnokság úgy indult, hogy a Kisvárda Master Good szélsője alapembere lett a klubcsapatának, és a dánok elleni, pénteki U21-es barátságos mérkőzésen, a 16-os mezben a mieink kezdőcsapatában kapott helyet, és Gera Zoltán szövetségi edzőtől 63 percnyi lehetőséghez jutott az Aarhusban játszott, dánok elleni 0–0-ra végződött felkészülési mérkőzésen.

„Az U17-es válogatott tagjaként egyszer már szólt nekem a Himnusz a mérkőzés előtt, de a mostani jóval kedvesebb emlék, hiszen nem szenvedtünk vereséget, mint akkor – jelezte Kovácsréti Márk, hogy a korosztályos válogatottságokat illetően nem volt abszolút újonc, de a felnőtt futball előszobájának tekinthető U21-ben most debütált. – A heti edzésmunka alapján lehetett sejteni, hogy a kezdőcsapatban kapok helyet, ráadásul a szabad- és szögletrúgásokat is úgy gyakoroltuk, hogy azokat én végeztem el. Végül ez a meccsen is így történt, ha jól emlékszem, két szögletet és három oldalszabadrúgást végezhettem el, az egyik után alakult ki veszélyes helyzet, de a fejes néhány centivel fölé szállt. Amúgy jól éreztem magam a pályán, de az összeszokottság terén van még hova fejlődnünk, én sem nagyon játszottam eddig együtt senkivel. Ballábas létemre a meccset a jobb oldalon kezdtem, aztán a második félidőben egy idő után át kellett mennem balra, majd a hatvanharmadik percben engem is lecseréltek.”

A péntek esti meccset követően a magyar U21-es válogatott az éjszakát még Dániában töltötte, sőt szombat délelőtt is ott edzett, és csak délután repült vissza Magyarországra. Így arra is juthatott idő, hogy Kovácsréti Márk szembesüljön a szövetségi edző, Gera Zoltán az ő teljesítményére vonatkozó véleményével is.

„Igazából annyit mondott, hogy elégedett volt, nekem és a csapatnak is így kell folytatnom, és akkor jönnek majd az eredmények – engedett betekintést a kulisszák közé Kovácsréti Márk. – A kommunikáción és a mindennapok során is érződik, hogy a szövetségi edző nemrég fejezte be a pályafutását, és igencsak tud a futballisták fejével gondolkodni, nagyon sokat lehet tőle tanulni. A mérkőzésen amúgy a dánok domináltak inkább, de a védekezést teljesen jól megoldottuk, és nekünk is voltak lehetőségeink, úgyhogy a döntetlen reálisnak mondható.”

A hűvöskés Dániából tehát szombaton hazatérő magyar U21-es válogatott kedden 20 órától Felcsúton Norvégiát fogadja újabb előkészületi meccsen. Kovácsréti Márk elárulta, mivel a szövetségi edző valamennyi kerettagnak lehetőséget kíván adni, benne van a pakliban, hogy azon a meccsen nem lesz a kezdő tizenegy tagja, de reméli, minimum csereként újra lehetőséghez jut.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló