Ballábas gólok, balszerencsés végkifejlet

2022-04-09 20:47:44
Kisvárda FC

A Mezőkövesd a második csapat, amely ebben a bajnokságban nyerni tudott a Várkertben. BESZÁMOLÓ

Herdi Prenga nem épült fel a sérüléséből, Dombó Dávidnak sem jött rendbe a fájós bokája, a kellemes gondokat pedig az jelentette, hogy az egy héttel ezelőtti három gólszerző szélső közül ki maradjon ki. Nos, Claudiu Bumbára esett a választás, miközben a góllövőlista másik éllovasa, Jasmin Mesanovic visszakerült a Mezőkövesd elleni kezdőcsapatba.

Driton Camaj gyorsan igyekezett igazolni, hogy helyes volt őt a csapatban tartani, lövései és szögletei állandó veszélyt jelentettek. Aztán nekilódult a Mezőkövesd, és egy egyéni hibánkat kihasználva Marin Jurina meg is szerezte a vezetést. Nem törte meg a csapatot, hogy hátrányba került, támadásban maradt, amihez az extrém időjárási körülmények is segítséget nyújtottak: az olykor orkán erejű szél ekkor bennünket támogatott. A hetedik szögletünk aztán meghozta az egyenlítést, Janisz Karabeljov használta ki az eső áztatta fű csúszósságát, és megszerezte kisvárdai karrierje első gólját.

Szünetig akár a vezetés is meg lehetett volna (igaz, a Dombót helyettesítő Artem Odincov is jó ütemben tenyerelt rá a labdára Pillár Róbert fejese után), közvetlenül szünet után pedig néhány másodpercig meg is volt, de Camaj gólját les miatt nem adták meg.

Idővel kiderült, hogy a szünet előtti fölényünk nagyban volt köszönhető a szélnek, merthogy a második játékrészben a Mezőkövesd lovagolta meg az esélyt, és átvette az irányítást. Be is küldte a szakmai stáb a másik két szélsőt, de ahelyett, hogy ebből tőkét kovácsoltunk volna, egy perc múlva megszerezte a vezetést, és mint kiderült, a győztes gólt a Mezőkövesd. Miként a korábbi két találatot, a harmadikat is ballábas lövés előzte meg.

A végkifejlet pedig balszerencsés lett, hiszen a hátralévő időben mentünk előre, Jasir Asaninak, Lazar Csirkovicsnak és a legvégén Zlicsics Lázárnak is volt egy-egy ígéretes próbálkozása, de a gól ekkor már nem volt benne a játékunkban. A Mezőkövesd – a Ferencváros után – a második csapat, amely nyerni tudott a Várkertben, mi pedig ebben a bajnokságban most veszítettünk el egymás után két meccset.

Jó lenne megállítani a lejtmenetet.


OTP BANK LIGA: 27. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1–2 (1–1)

Várkerti Stadion, 1520 néző, v.: Csonka B. (Albert I., Medovarszki J.)

KISVÁRDA: Odincov – Peteleu, Hej, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov (Zlicsics, 78.) – Navrátil (Bumba, 66.), Ötvös (Makowski, 78.), Camaj (Asani, 66.) – Mesanovic. Vezetőedző: Erős Gábor

MEZŐKÖVESD: Tordai – Pillár, Lukic, Vadnai – Cseke B., Karnyickij, Cseri T. (T. Kis, 73.), Madarász M. (Bilali, 89.), Vajda S. – Drazsics (Csurko, a szünetben, Babati, 89.), Jurina (Besirovic, 53.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Jurina (0–1) a 7., Karabeljov (1–1) a 30., Cseke B. (1–2) a 67. percben


A gólok története

7. perc: Leoni éppen Cseri Tamás elé fejelte a balról, Vadnai által középre ívelt labdát, Cseri Cseke Benjámin elé passzolta, akinek keresztbelőtt labdáját Jurina becsúszva, ballal négy méterről a kapu jobb oldalába lőtte, 0–1.

30. perc: Camaj baloldali szöglete után a jobboldali kapufánál álló Jurina a magasba fejelte a labdát, amit Karabeljov szelidített meg, majd 15 méterről, ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 1–1.

67. perc: Csurko a Cseritől visszakapott labdát balról keresztbe rúgta, és Cseke Benjáminnak ugyan vissza kellett kicsit lépnie, de nyolc méterről ballal így is a léc alá lőtte, 1–2.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló